Cei sapte muncitori straini luati ostatici in urma cu doua zile in Nigeria sunt sanatosi iar rapitorii lor au formulat cerere de rascumparare, a declarat, joi, un diplomat, citat de Reuters.

Guvernul urmeaza sa negocieze cu rapitorii, potrivit procedurilor obisnuite in cazul rapirilor, care sunt un fenomen frecvent in Delta Nigerului.

Un roman se afla printre ostatici iar potrivit agentiei de presa Sofia News exista posibilitatea sa fi fost rapit si un cetatean bulgar.

Purtatorul de cuvant al ministrului de Externe, Corina Vintan a declarat ca autoritatile romane nu sunt implicate in negocierile cu rapitorii nigerieni.

Negocierile au loc intre companiile pentru care lucreaza persoanele rapite si grupul de atacatori, cu asistenta autoritatilor nigeriene si a unui oficial din tarile care au cetateni ostatici, iar autoritatile romane sunt in contact permanent cu companiile.

MAE nu poate oferi informatii despre suma ceruta de rapitori.

BBC News scria ca marti noaptea, cinci muncitori au disparut de linga sediul companiei Exxon Mobile din orasul Eket, regiunea Rivers.

Muncitorii de pe platformele industriale sunt frecvent tinta rapirilor. Bandele criminale din zona au gasit astfel o modalitatea de a se finanta, cerind companiilor rascumparare in schimbul angajatilor.

Guvernul nigerian a promis, luna trecuta, ca va actiona impotriva gruparilor din regiune, si, conform BBC News, exsita deja semne ca se pregateste un raspuns militar dupa atacul de marti.