Ministrul democrat al Transporturilor vorbeste din nou despre anticipate. De aceasta data insa liderul democrat sustine ca refuzul PNL de a accepta alegerile inainte de termen nu are vreo legatura cu interesul partidului, ci cu "ura fata de PD si Traian Basescu". Din acest motiv, spune el, liberalii "gandesc cu capul in sac si considera orice propunere a democratilor ceva periculos".

In legatura cu respingerea ofertei PD, ca Tariceanu sa-si continue mandatul inca doi ani dupa alegerile anticipate, Berceanu crede ca "PNL se comporta precum o pisica, ce nu face distinctia dintre copac si burlan".

"Pisica mica incearca sa se agate cu ghearele de burlan, dar aluneca in jos si nu mai stie ce sa faca. Cand spunem cate ceva care sa ne mai limpezeasca in Alianta, suntem considerati niste hoti care vrem sa bagam cutitul in spate cuiva. Nu reusim sa-i convingem, pentru ca au patura pe cap si ghearele infipte in burlan", a spus Berceanu.

Evitarea PC si UDMR

Berceanu considera ca organizarea anticipatelor in primavara lui 2007 ar face ca Alianta sa obtina majoritatea in parlament. Astfel liberalii si democratii ar putea "evita PC - care in zilele pare se retrage de la guvernare si in zilele impare revine - si UDMR, care scoate de la naftalina autonomii teritoriale si tot felul de ghidusii".

Replica liberala a venit din partea senatorului Puiu Hasotti, care l-a sfatuit pe Berceanu "sa faca bine sa mai treaca pe la Senat, nu sa faca propuneri neserioase si lipsite de sens, cum este cea cu pastrarea functiei premierului Tariceanu in cazul alegerilor anticipate".

Un alt lider PD, vicepresedintele Ioan Oltean, spune ca democratii nu mai sunt interesati de alegeri anticipate, dar, daca acestea vor avea loc, si-ar dori ca functia de premier sa revina PD.

Liderul democrat a precizat ca declaratiile lui Berceanu privind mentinerea lui Tariceanu in fruntea guvernului se refera la oferta facuta PNL-ului anul trecut si care acum nu mai e de actualitate.

"In acest moment, Calin Popescu-Tariceanu este premier sustinut fara nicio retinere de PD. In rest, nu putem vinde pielea ursului din padure pentru ca alegerile anticipate pot sa duca la alte rezultate electorale, asa ca nu putem sa ne angajam la un astfel de demers politic", a spus Oltean.

Citeste articolul complet in Evenimentul zilei