BRD Sogelease IFN, filiala de leasing a BRD - Groupe Societe Generale, a incheiat in primele noua luni ale anului peste 2.500 de contracte. Valoarea bunurilor finantate in aceasta perioada ridicandu-se la 126 milioane euro, in crestere cu 57 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

La sfarsitul lunii septembrie, cea mai mare pondere in structura portofoliului societatii o detineau autovehiculele comerciale cu 45,36%, fiind urmate de autoturisme, care au cumulat 23,54% din volumul bunurilor finantate.

In acelasi timp, echipamentele pentru constructii reprezentau 13,71% in structura portofoliului, echipamentele industriale, medicale si cele pentru agricultura - 12,36%, echipamentele IT - 3,17% si leasingul imobiliar - 1,86%.

Reprezentantii BRD Sogelease sustin ca principalul canal de distributie al produselor de leasing il reprezinta reteaua nationala a BRD - Groupe Societe Generale si reprezentantii sai regionali.

In primele sase luni ale acestui an compania, a incheiat peste 1700 de contracte in valoare de 87 milioane euro, rezultat in crestere cu 40% fata de anul trecut.

BRD Sogelease IFN este infiintata in anul 2001 si este membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare, institutie care reprezinta interesele a 20 societati de leasing si insumeaza aproximativ 60% din piata de profil din Romania (estimare ALB).