Controversatul afacerist Sorin Ovidiu Vintu a terfelit imaginea Romaniei in Europa prin compromiterea candidatului propus de guvernul de la Bucuresti pentru postul de comisar european, liberalul Varujan Vosganian, "nascut nepregatit", dupa cum el insusi declara in finalul poeziei "Despre numele meu".

Chiar daca la Bucuresti se fac eforturi disperate pentru a lega esecul lui Vosganian si implicit al Romaniei de dezvaluirile neconfirmate inca privind legaturile liberalului cu Securitatea, surse europene de la Bruxelles ne-au confirmat ca acest aspect nici nu a fost luat in calcul, cel mai mult cantarind, in evaluarea oficialilor europeni, legaturile tenebroase ale politicianului liberal cu SOV.

Informatiile ajunse la Bruxelles, gratie mass-mediei, privind relatiile stranse dintre SOV si Vosganian, dincolo de sponsorizarea unui partid de dreapta, l-au determinat pe Barroso sa dea semnale negative in legatura cu candidatul Romaniei pentru postul de comisar european.

Daca la Bucuresti lideri politici precum Marko Bela si Verestoy Attila nu se sfiesc sa-l viziteze acasa pe Vintu, inaintea unor reuniuni importante ale coalitiei guvernamentale, in Europa orice legaturi intre oameni de afaceri controversati si politicieni sunt taxate pana la cel mai inalt nivel.

Pata de pe obrazul Romaniei va fi cu greu stearsa intrucat, pana in prezent, guvernantii de la Bucuresti au manifestat o complicitate paguboasa cu afacerile dubioase ale lui SOV.

Astfel, de-a lungul vremii, in toate cercetarile penale in care a fost implicat Vintu s-au dat solutii judiciare extrem de controversate, desi existau probe certe si declaratii ale martorilor care il acuzau direct pe SOV.

Integral in Curentula