Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a acordat in al treilea trimestru al acestui an ajutoare de stat in valoare de 336,5 milioane lei. De aceste sume au beneficiat 175 de companii, atat de stat cat si private, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Pentru industriile prelucratoare s-au acordat 17,57 milioane lei, de care au beneficiat industria metalurgica feroasa (exclusiv produsele siderurgice), cu 1,857 milioane lei, industria metalurgica neferoasa (exclusiv produsele siderurgice) cu 5,69 milioane lei. Alte activitati industriale au primit ajutoare in valoare de 10,02 milioane lei.

Productia de energie electrica a primit 6,72 milioane lei, industria extractiva, 292,23 milioane lei, iar restul de 20 milioane lei s-au indreptat catre alte activitati si servicii.

Ajutoarele de stat acordate in trimestrul trei, sunt utilizate pentru subventii pe produs, asistenta sociala in sectorul minier, stimularea exporturilor prin Programul de crestere a competitivitatii produselor industriale, derularea programelor de conservare sau inchideri de mine, actiuni de ecologizare, investitii aferente regiilor autonome, societatilor comerciale cu capital de stat din

domeniul minier, energetic si aprare, actiuni de ecologizare si cercetare - dezvoltare in domeniul economic.