Peste treizeci de companii si organizatii isi pregatesc extinderea pe piata radio, anunta agentia NewsIn.

SBS Broadcasting, Global Video Media, BBC Romania, Realitatea Media si EDI Romania se numara printre companiile care au solicitat avize tehnice in vederea participarii la concursul de licente radio pe care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) il va organiza in ianuarie 2007.

Marea problema ramane, deocamdata, faptul ca forul de reglementare in audiovizual este in incapacitate de functionare, din lipsa de cvorum.

Pentru cele 21 de licente radio pe care CNA le va scoate la concurs, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), institutia care gestioneaza spectrul de frecvente radioelectric, a eliberat 328 de avize tehnice pana la data de 22 noiembrie a.c., au declarat oficiali din cadrul IGCTI, pentru NewsIn.

Avizul tehnic ii confera solicitantului de licenta dreptul de a participa la concursul organizat de CNA.

De sase ori 21 de avize

Cele mai multe avize, cate 21, au primit sase companii. Realitatea Media (detinuta de Sorin Ovidiu Vintu), care opereaza posturile Realitatea FM si Radio Guerilla, este una dintre ele. De asemenea, Global Video Media, detinuta de Petrom Service (are deja licenta radio pentru Radio Global si Radio Pitesti si licenta TV pentru Realitatea TV si Alpha TV, printre altele).

Si CineVideo, companie care ii apartine lui Ionut Adrian Eftime (fost administrator si actionar la Global Video Media, pana cand aceasta a fost cumparata de PetromService), are tot 21 de avize obtinute inainte de intrarea in concurs. CineVideo nu detine licente pe radio, ci numai pentru trei posturi TV locale, TV Baile Herculane, TV Resita si TV Sinaia.

Frigo Media, detinuta de omul de afaceri si politicianul Nicolae Bara, care editeaza cotidianul „Sport Total”, a anuntat o investitie de 100.000 de euro intr-un post de radio sportiv, Sport Total FM, daca va obtine licentele de emisie.

Integral in EVZ