Printr-o Hotarire adoptata miercuri, Guvernul a decis ca Garda Financiara sa treaca din subordinea Autoritatii Nationale de Control in cea a Ministerului Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala Totodata, parcul auto al Garzii a fost marit, inclusiv cu doua ambarcatiuni fluviale.

Conform hotaririi de guvern, atributiile de coordonare ale comisariatelor regionale vor fi limitate strict la probleme de administratie.

Comisariatele locale vor avea, astfel, o mai mare independenta la nivelul coordonarii si organizarii actiunilor de control.

In acest fel se va asigura egalitatea in ceea ce priveste competentele de control la nivelul tuturor judetelor, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Prin aceeasi Hotarare, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Finantelor Publice, si marirea parcului auto al Garzii Financiare cu 197 de autoturisme, trei microbuze de transport persoane si doua ambarcatiuni fluviale, pentru "a raspunde necesitatii de intarire a capacitatii de actiune a acesteia".

De asemenea, pentru eficientizarea activitatii si cresterea capacitatii de actiune, s-a aprobat si cresterea cu inca 300 a numarului de posturi din cadrul Garzii Financiare. Masura se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2007.