Cotidianul

Din 2007, romanii pot cumpara unitati la fondurile straine

de Dan Odagiu     Cotidianul
Luni, 11 decembrie 2006, 0:00


Exista in Uniunea Europeana fonduri de investitii care au realizat in acest an randamente de peste 60%.

„Raiffeisen Capital Management Viena detine doua fonduri de actiuni pe pietele emergente. Unul pe Europa de Est, care are un randament de 50%, si altul pe zona Euro-Asia, care a inregistrat o crestere de 60%. Dupa 2007 e posibil ca unitati la aceste doua fonduri sa poata fi cumparate de la ghiseele bancii Raiffeisen“, anunta Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Este vorba despre fonduri care au expunere de 100% pe actiuni, si nu de 60-80%, asa cum se intimpla in prezent la fondurile romanesti pe actiuni.

Concurenta creste puternic

De la 1 ianuaie 2007, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, romanii vor putea cumpara unitati la fondurile straine de investitii. Pina in 2007, acest fapt nu se putea realiza din cauza reglementarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Deja Pioneer Asset Management a anuntat ca ar putea incepe sa distribuie din ianuarie 2007 si fonduri de investitii administrate de compania-mama, Pioneer Investments. Pioneer Asset Management este societatea de administrare a investitiilor UniCredit.

Se pare insa ca, o data cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, si investitiile romanilor in astfel de titluri vor creste. Previziunile arata ca in 2009 romanii ar putea avea investiti in fonduri in jur de 4,6 miliarde de euro, fata de citeva sute de milioane de euro in prezent.

Randamentele la fonduri romanesti

In saptamina 1-8 decembrie, variatia Indicelui Fondurilor Mutuale (IFM) a fost una negativa, toate fondurile de actiuni inregistrind pierderi.

Integral in Cotidianul


21 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă