PD a obtinut, in urma negocierilor pe care le-au avut duminica cu UDMR, conducerea Loteriei Romane, alaturi de alte doua agentii si patru posturi de secretar de stat. UDMR a ramas cu postul de secretar de stat de la MEC si cu cel de la Tehnologia Informatiilor, cu functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Turism si cea de vicepresedinte al Agentiei IMM-urilor.

Initial, cand liberalii nu revendicasera inca MEC, UDMR obtinuse Loteria Nationala.

Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, declara in urma cu trei zile pentru HotNews.ro ca ca prioritatile UDMR se refera la posturile de la Agentia Nationala pentru Sport si de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Potrivit unor surse din cele doua formatiuni, citate de NewsIn, posturile de secretar de stat la Educatie, Cultura, Sanatate si Finante revin pedistilor. La aceastea se adauga Agentia pentru Sport si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Discutiile dintre UDMR si PD pe tema repartizarii functiilor de secretari de stat si sefi de agentii ramase vacante in urma retragerii de la guvernare a PC s-au incheiat duminica seara.