Comisarul care conduce ancheta in cazul asasinului in serie din Marea Britanie a declarat vineri ca politia are in vedere "cativa suspecti".

"Urmarim acum cateva persoane suspecte ca ar fi comis cele cinci asasinate. Unii sunt din zona, altii nu", a spus comisarul Steward Gull, refuzand insa sa precizeze un numar exact al potentialilor suspecti.

Printre pistele urmarite de politie se numara si un automobil BMW de culoare albastra in care se presupune ca s-a urcat una din prostituatele ucise la Ipswich, in estul Marii Britanii, inainte de a fi date disparute dupa cum relateaza AFP.

  • Politia britanica este in alerta dupa ce noi indicii au aparut in cazul celor cinci prostituate asasinate

  • Un expert in criminalistica este de parere ca "asasinul se pregateste sa atace din nou"

  • Locuitorii din Ipswich sunt indemnati la calm, iar femeilor li se recomanda sa nu mearga neinsotite pe strada.

    Steward Gull a afirmat ca ancheta in curs de desfasurare urmareste "si aceasta pista", dupa ce o prostituata, poreclita Lou, a declarat anchetatorilor ca Anneli Alderton, in varsta de 24 ani, ar fi plecat pe 30 noiembrie cu o masina BMV de culoare albastra, la volanul careia se afla un barbat corpolent, brunet si cu ochelari.

    "Ne straduim sa aflam cat mai multe informatii si sa reconstituim ultimele deplasari ale lui Anneli", a spus comisarul Gull. Acesta a precizat ca prostituatele ar putea avea informatii vitale care sa ajute la identificarea asasinului.

    Criminalistul britanic Colin Wilson a declarat intr-un interviu acordat publicatiei Daily Mail ca ucigasul din Ipswich l-a devansat pe Jack Spintecatorul prin viteza cu care si-a ucis victimele, si a avertizat ca lantul crimelor nu s-a incheiat.

    "Politia trebuie sa se miste cu viteza luminii, deoarece criminalul din Ipswich isi pregateste deja urmatorul atac", a precizat Wilson.

    Ampla ancheta a politiei britanice a fost demarata la 2 decembrie, cand trupul tinerei Gemma Adams, in varsta de 25 de ani, a fost descoperit intr-un rau din vestul orasului. De atunci, alte patru cadavre a unor prostituate au fost descoperite, intr-un perimetru de cativa kilometri si doar la cateva zile diferenta.

    Politia a avertizat prostituatele sa nu mai stea pe strazi si a sfatuit femeile sa nu iasa din locuinte, neinsotite, la ore tarzii.