Utilitar

Programul mijloacelor de transport in comun in perioada sarbatorilor

de L.Pirvu     HotNews.ro
Vineri, 22 decembrie 2006, 0:00


Mijloacele de transport in comun vor circula in perioada de sarbatori dupa programul specific de week-end. Astfel RATB va pune la dispozitia calatorilor mai putine autobuze si troleibuze iar metroul va circula la intervale de 20 de minute intre trenuri. Agentiile CFR si Tarom vor fi inchise in zilele de sarbatoare.

Programul RATB

In zilele de 24, 25, 26, 31 decembrie - 2 ianuarie toate liniile de transport public vor functiona ca in zilele de sambata. In noaptea de Revelion, din cauza manifestarilor organizate in Piata Universitatii, vor fi inchise Bulevardele Nicolae Balcescu, Carol I si Regina Elisabeta. Liniile din zona vor avea traseele modificate.

 • Linii cu trasee modificate, in noaptea de Revelion

  Liniile 122, 137, 168, 268 si 368 vor functiona pe un traseu modificat de la intersectia Str. Stirbei Voda/Str. Luterana/Str. I. Campineanu prin Str. Luterana, Str. G-ral Budisteanu, Bd. Dacia, Cal. Dorobantilor, P-ta Lahovari, Str. George Enescu, cu intoarcere prin Bd. Magheru, Bd. Dacia, Str. M. Vulcanescu, Bd. Dinicu Golescu, Str. Stirbei Voda, Bd. Eroilor, apoi traseele de baza.

  Linia 178 va functiona pe un traseu modificat de la intersectia Str. Stirbei Voda/Str. Luterana/Str. I. Campineanu prin Str. Luterana, Str. G-ral Budisteanu, Bd. Dacia, Cal. Dorobantilor, P-ta Lahovari, Str. George Enescu, cu intoarcere prin Bd. Magheru, Bd. Dacia, Str. M. Vulcanescu, Bd. Dinicu Golescu, apoi traseele de baza.

  Linia 311 va functiona pe traseul de baza intre 'Faur Poarta 4' si 'Piata Rosetti' unde vor intoarce.

  Linia 381 va functiona pe un traseu scurtat la Piata Unirii din Bd. D. Cantemir prin Bd. I. C. Bratianu, Str. Halelor, Aleea III pana la Aleea II (cap linie 783), cu intoarcere prin Bd. D. Cantemir apoi traseul de ducere.

  Linia 783 va functiona pe traseul de baza numai intre 'Aeroportul Otopeni' si 'Piata Romana' cu intoarcere prin Bd. Dacia, Cal. Dorobantilor, Piata Lahovari, Str. George Enescu, Bd. Gh. Magheru, apoi traseul de ducere.

  In schimb, intre orele 23.30 si 5.30, vor functiona mai multe mijloace de transport in comun care sa preia fluxul de calatori din zona Piata Universitatii.

  Pe 1 ianuarie mijloacele de transport in comun vor functiona dupa programul de duminica.

  Agentiile de voiaj sunt inchise

  In perioada sarbatorilor de iarna, agentiile Tarom din capitala vor fi inchise. Potrivit directorul Agentiei Tarom Bucuresti, Irina Micu, in zilele de Craciun, 25-26 decembrie, dar si in perioada 30 decembrie-2 ianuarie, punctele de vanzare a biletelor de avion nu vor avea program cu publicul.

  Agentiile de voiaj CFR vor fi, de asemenea, inchise pe data de 25 decembrie si 1 ianuarie. Autoritatile ii roaga pe pasageri sa verifice Mersul Trenurilor la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, inainte de efectuarea calatoriei.

  Modificari Mersul Trenurilor

  Se vor face modificari si in circulatia trenurilor pentru o adaptare eficienta a transportului feroviar la traficul de calatori, dupa cum urmeaza:

 • Trenuri suplimentare

  R 797 si R 798 Bucuresti Nord - Craiova si retur, in zilele de 21, 27, 28 decembrie 2006 si 3 ianuarie 2007;

  De asemena se vor suplimenta cu vagoane unele trenuri de rang superior care circula pe distantele:

  Cluj Napoca -Timisoara Nord, Bucuresti Nord -Brasov, Bucuresti Nord -Suceava Nord, Bucuresti Nord - Galati, Bucuresti Nord - Botosani, Bucuresti Nord -Iasi, Galati-Brasov, Bucuresti Nord -Craiova, Bucuresti Nord-Sibiu, Timisoara Nord -Sibiu, Bucuresti Nord-Targu Jiu, Timisoara Nord -Iasi, Suceava -Brasov, Constanta -Iasi, Galati -Cluj Napoca.

  pe distanta Bucuresti Nord -Viena se va suplimenta cu un vagon, trenul international "Dacia" Bucuresti Nord - Viena si retur.

  Totodata mai multe garnituri vor fi scoase din circulatie in perioada sarbatorilor din cauza traficului de calatori foarte scazut.


 • 1342 vizualizari


  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Top 5 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
  hosted by
  powered by
  developed by
  mobile version
  Duminică