Sesizare pentru primaria Turda, judetul Cluj

Postata de: Autorul si-a declinat identitatea

La data: 03 Ianuarie 2007

Tip: Reclamatie

Cod: 12548

Groapa de gunoi a orasului Turda ca-n secolul XIX

Stimate domn primar,

Sunt studenta in anul 3 la facultatea de Business, Cluj. Anul acesta am de facut un proiect la Dreptul Mediului referitor la un caz de poluare din orasul meu. Am ales ca si subiect "Groapa de Gunoi a Turzii".

M-am deplasat la fata locului si am constatat cu stupoare starea deplorabila in care arata aceasta presupusa groapa de gunoi. Gunoaiele nu sunt depuse intr-un loc anume, izolate si asezate pe ceva care sa impiedice infiltrarea lor in panza freatica. Sunt pur si simplu aruncate la voia intamplarii pe o suprafata de aproape 1ha si jumatate.

In acelasi loc se arunca hartie, sticle de plastic, moloz si gunoi menajer. Ceea ce este de-a dreptul socant este faptul ca la doar cativa metri de groapa de gunoi stau oameni in niste locuinte improvizate din paturi si cartoane. Oamenii respectivi mi-au spus ca groapa de gunoi arata in acest fel de ani de zile si nu de cateva luni.

As vrea acum sa va intreb cine ar trebui sa se ocupe de aceasta problema din cadrul primariei si de ce nu s-a ocupat pana acum? Ce masuri aveti de gand sa luati si ce plan aveti in vedere in ceea ce priveste aceasta groapa, dupa intrarea noastra in UE?

As vrea sa primesc un raspuns de la dvs cat mai curand posibil si sa va cer permisiunea de a atasa raspunsul dvs la proiectul meu.

Cu stima si respect

Marcela Sutu

www.domnuleprimar.ro