Romania Libera scrie ca "biletul" ar fi pretextul mult cautat de seful statului pentru a declansa procedura de suspendare a lui Tariceanu, dupa scenariul folosit in cazul Atanasiu.

Elena Udrea il ataca pe Tariceanu si loveste si in RAAPPS ca sa se razbune, potrivit Cotidianul.

Nu a sesizat organele de ancheta cand a primit biletul pentru ca a dat curs doar solicitarilor legale, a raspuns Traian Basescu la intrebarea "Gandului".

Curentul compara biletul cu "scrisoarea pierduta" a lui Caragiale, iar Cronica Romana il citeaza pe Cezar Preda, vicepresedinte PD, care spune ca “fiecare dintre

liderii PD trebuie sa ia aceasta declaratie ca fiind adevarata”. Elena Udrea spune, intr-un interviu al Evenimentului Zilei, ca dovada va iesi la iveala, intrucat presedintia este grijulie si pastreaza lucruri.

Sa vedem biletul!

La un an dupa ce l-a acuzat pe premierul Tariceanu ca a intervenit telefonic pe langa procurorul general Ilie Botos sa le ceara procurorilor de caz clementa pentru Dinu Patriciu, Elena Udrea si-a amintit joi seara, in direct la Antena 3, ca acelasi Tariceanu, in aceeasi perioada, i-a trimis lui Traian Basescu "un biletel" in care-l ruga sa intervina pentru Patriciu in justitie.

In consecinta, ieri dimineata, in timp ce Tariceanu dezmintea aceasta acuzatie, la Congresul PNL, presedintele Basescu, la Cluj, o confirma anuntand, mai mult, ca le-a cerut functionarilor de la Cotroceni sa caute "biletelul" in arhiva Presedintiei pentru a-l face public.

Potrivit informatiilor vehiculate in urma declansarii acestui nou scandal, "biletul" ar fi pretextul mult cautat de seful statului pentru a declansa procedura de suspendare a lui Tariceanu, dupa scenariul folosit in cazul Atanasiu: intra in scena comisia speciala de la Presedintie, incepe o ancheta in cazul lui Tariceanu, care ar putea fi acuzat de trafic de influenta, si astfel seful statului

ar avea motiv sa-l suspende din functie pe perioada cat se desfasoara cercetarile. Insa, avand in vedere miza, singurul care ar putea lamuri situatia este tot Traian Basescu.

Integral in Romania Libera

Elena se razbuna cu biletul lui Calin catre Traian

Scoasa din portie

Revolta Elenei Udrea impotriva celor de la RAAPPS survine dupa ce grupul sau de interese a fost inlaturat din afacerile cu aceasta regie.

In 2004, cabinetul de avocatura al Elenei Udrea a beneficiat de 12 contracte, in valoare de aproximativ 2,5 miliarde de lei, pentru a apara RAAPPS in instanta, iar acest lucru a devenit subiectul unei anchete a ministrului Cristian David.

Problema acestor contracte o constituie „modul in care a fost stabilit onorariul“, dupa cum a afirmat ieri David, dar si faptul ca, potrivit raportului de ancheta, la unul dintre aceste procese, Udrea nu s-a prezentat niciodata, acesta judecindu-se la Montpellier, unde Regia avea angajata alta casa de avocatura.

Legatura Elenei Udrea cu RAAPPS nu consta doar in contractul de asistenta juridica, ci si in afacerile cu imobile revendicate si aflate in proprietatea RAAPPS, la care erau conectate personaje ce aveau legaturi prin diverse interese economice atit cu Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea si un apropiat al presedintelui Basescu, cit si cu Alexandru Bittner, prieten al lui Adrian Nastase si apropiat al

PSD. Principiul acestor afaceri era simplu: omul de afaceri Mihai Cuptor si avocatul Mugurel Dinu contactau proprietarii imobilelor revendicate de la RAAPPS , dar ale caror notificari fusesera respinse de conducerea institutiei, si incheiau antecontracte de vinzare-cumparare, urmind ca ei sa preia sarcina recuperarii imobilelor.

In citeva luni, RAAPPS recunostea imediat dreptul de proprietate al revendicatorilor, iar casele sau terenurile astfel dobindite erau vindute imediat catre Cuptor si Dinu la preturi cu mult sub valoarea pietei. Noii proprietari vind si ei mai departe bunurile obtinute, insa la pretul real, sau pur si simplu construiesc complexuri imobiliare.

Integral in Cotidianul.

Basescu despre bilet: "in mod cert este ceva"

In situatia in care documentul a fost primit totusi, ziarul Gandul a dorit sa stie daca nu ar fi fost normal ca seful statului sa sesizeze organele de ancheta, pentru a nu fi acuzat de tainuire. "Daca pornim de la aceasta premisa, am 10.000 de scrisori pe luna care-mi solicita lucruri ilegale.

In corespondenta de la Cotroceni, un sef de stat cred ca nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa dea curs solicitarilor legale, sa le trateze asa cum trebuie pe cele ilegale", a raspuns Traian Basescu.

Atragandu-i-se atentia ca Tariceanu nu este un om de pe strada, ci premierul Romaniei, deci cu atat mai mult opinia publica trebuia sa afle o eventuala tentativa de imixtiune in treburile jus?titiei si trafic de influenta, seful statului a lasat sa se inteleaga ca are alta opinie: "tot un cetatean si el".

Integral in Gandul

Tariceanu si-a scris-o cu mana lui

Cu tot "update"-ul dat subiectului, concluzia de pe vremea lui Caragiale a ramas aceeasi: "Tantito, unde nu e moral, acolo e coruptie, si o sotietate fara printipuri, va sa zica ca nu le are!...Parol!"

Coincidenta sau nu, exact cu o zi inaintea inceperii Congresului PNL, fosta blonda de la Cotroceni, actualmente secretar executiv al PD, Elena Udrea, a facut dezvaluiri "soc". Atacurile ei s-au indreptat asupra premierului Tariceanu.

Integral in Curentul

Scandalul “biletelului mafiot”

Cezar Preda: “Declaratiile Elenei Udrea au greutatea secretarului executiv al PD”

Afirmatiile pe care le face Elena Udrea in nume personal nu mai au acum greutatea unui simplu membru al Partidului Democrat (PD), ci a unui secretar executiv al acestui partid, a declarat deputatul Cezar Preda, vicepresedinte al PD.

El a raspuns astfel unei intrebari referitoare la posibila acutizare a conflictului dintre democrati si liberali in urma acuzatiilor formulate de Udrea la adresa premierului Tariceanu. “Fiecare dintre liderii PD trebuie sa ia aceasta declaratie ca fiind adevarata”, a afirmat Cezar Preda, in caz contrar, in opinia sa, “s-ar crea probleme”.

Vicepresedintele PD a precizat ca nu are de unde sa stie daca “biletelul” despre care vorbea, joi seara, la Antena 3, Elena Udrea mai exista sau nu.

Integral in Cronica Romana

Elena Udrea: "Biletelul va iesi!"

R.I.: Acuzatia e foarte grava. Iar dumneavoastra sustineti ca premierul Tariceanu o sa ramana in functie. Asta inseamna ca biletelul nu va iesi niciodata.

E.U: Nu, nu, nu, eu cred ca va iesi! Si daca va iesi, premierul Tariceanu nu va pleca de pe functie. Nu ai parghii sa-l dai la o parte. Ca atunci, cu scandalul telefonului. In orice alta tara democratica, premierul si-ar fi dat demisia. La noi nu se va intampla.

R.I.: Sunteti sigura ca mai exista? Nu e posibil sa fi fost aruncat?

E.U.:O sa fie cautat si o sa vedem atunci. Eu pot sa spun asa foarte multe lucruri, am spus doar ce stiu sigur.

R.I.: Deci, mai sunt lucruri de dezvaluit.

E.U.:Ooo, mai sunt foarte multe lucruri, dar pe care nu le pot dovedi.

R.I.: Nici pe asta nu il puteti dovedi.

E.U.:Ma bazez pe faptul ca institutia prezidentiala este una grijulie si pastreaza lucruri.