Compania suedeza IKEA va finaliza in luna februarie constructia primului sau magazin din Romania, suma totala ce va fi investita in acest magazin se ridica la aproximativ 25 milioane euro, incluzand atat constructia cat si amenajarea magazinului, potrivit unui comunicat al producatorului de mobila.

Magazinul, a carei deschidere este estimata pentru lunile martie-aprilie, se va intinde pe o suprafata totala de 26.000 metri patrati desfasurata pe doua etaje din cadrul Zonei Comerciale Baneasa.

O parte din personalul IKEA, in special cel din departamentele care se ocupa de operarea magazinului, si-au mutat deja sediul in viitorul magazin, urmand ca pe parcursul urmatoarelor 2 luni acestora sa li se alature intreaga echipa manageriala a IKEA Romania. Magazinul va fi deservit la deschidere de 420 de angajati, din care aproximativ 180 au fost angajati deja.

Magazinul va pune la dispozitia clientilor sai o gama de peste 7.000 de articole de mobilier si accesorii care vor acoperi toate ariile casei: sufragerie, bucatarie, dormitor, birou, camera de baie sau camera copilului, dar si textile de casa, corpuri de iluminat, articole pentru depozitare, articole pentru bucatarie sau accesorii si decoratiuni pentru gradina.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia. In august 2006, compania avea 237 de magazine in 34 de tari de pe patru continente, numarul total al vizitatorilor la nivel mondial era de 500 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv de 174 de milioane.

Asemeni celorlalte magazine IKEA din lume, magazinul din Romania este operat prin sistem de franciza de catre firma Moaro Trading, in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., detinatoarea conceptului IKEA si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza.