Toti bugetarii vor primi majorari salariale in trei transe in acest an

de D.C.     HotNews.ro
Miercuri, 17 ianuarie 2007, 0:00


Cresterile salariale pentru personalul din sectorul bugetar pentru anul 2007 se vor acorda diferentiat, pe categorii de personal, in trei etape, si anume in lunile ianuarie, aprilie si octombrie, potrivit unui memorandum aprobat miercuri de Guvern. In luna decembrie se stabilise ca majorarile salariale sa se acorde in doua etape, in lunile aprilie si octombrie.

„In luna decembrie v-am anuntat despre majorarea salariilor personalului bugetar. A avut loc o noua discutie si Guvernul a decis sa devanseze aplicarea acestor majorari, astfel incat cresterile salariale sa se aplice incepand cu luna ianuarie”, a declarat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Executivului.

De cea mai mare crestere salariala va beneficia personalul din invatamant, respectiv cu 23,17%, urmand sa primeasca 5% incepand cu luna ianuarie, 2% din luna aprilie si 15% din octombrie. Cresterea de 5% incepand cu luna ianuarie, pentru personalul din educatie, reprezinta continuarea aplicarii acestui drept dobandit in luna decembrie 2006.

Pentru personalul contractual si functionarii publici majorarile salariale vor fi de 5% incepand cu ianuarie, 2% din luna aprilie si 11% din luna octombrie. La nivelul anului 2007, majorarea de care vor beneficia aceste categorii de personal va fi de 18,88%.

Lucratorii din domeniul sanatatii vor beneficia de o crestere salariala cu 22,09%, 5% incepand cu ianuarie, 2% din aprilie si 14% din octombrie.

Personalul auxiliar judecatoresc va beneficia de o crestere salariala de 19,95%, din ianuarie urmand sa primeasca 5%, 2% din aprilie si 12% din octombrie, iar diplomatii de o majorare cu 13,46%, respectiv cate 2,5% din ianuarie si aprilie si 8% in octombrie.

Personalul Curtii de Conturi va primi o majorare de 18,88%, respectiv 5% incepand cu ianuarie, 2% din aprilie si 11% din octombrie. Personalul militar va beneficia de majorarea de 14,5%, aprobata in decembrie 2006 si care se aplica incepand cu luna ianuarie 2007.

Pentru cei 49 de operatori economici monitorizati, fondul de salarii pe anul 2007 nu trebuie sa depaseasca, pe total operatori economici din cadrul fiecarui minister, o crestere medie de 6% fata de cel realizat la nivelul anului 2006.

Pentru cei 27 de agenti economici nemonitorizati la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar majoritar, fondul de salarii nu trebuie sa depaseasca 10,7% fata de fondul de salarii realizat in 2006.

Majorarile salariale care vor fi aplicate in 2007 vor reprezenta un efort financiar de circa un miliard de lei In total, vor beneficia de aceste cresteri salariale aproximativ 990.000 de persoane din sistemul bugetar.879 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  salarii pt bugetari (Joi, 18 ianuarie 2007, 20:34)

  ea [anonim]

  uite si linkul

  http://www.hotnews.ro/articol_63623-Toti-bugetarii-vor-primi-majorari-salariale-in-trei-transe-in-acest-an.htm
 • 0 (0 voturi)    
  JOB INFO (Marţi, 23 ianuarie 2007, 7:31)

  STROE EDUARD [anonim]

  salut ma numesc stroe eduard si sunt tanar angajat la o firma de constructii din craiova in functia de inginer cu un salariu brut de 500 ron.
  As dori sa intreb deaorece am auzit ca s'a pus problema unei majorari salariale pentru anjagatii cu studii superoare din societatile comeriale, va fi un barem minim de salarizare pe care firma nu ar trebui sa'l incalce , si care va fi acela.

  cu stima, edi

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version