Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul de revocare din functia de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente, Alexandru Radu. In locul acestuia a fost numita Ana Maria Patru, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Anuntul privind aceasta schimbare a fost facut de seful statului, cu trei zile in urma, in cadrul consultarilor cu societatea civila pe tema votului uninominal.

Ana Maria Patru a ocupat functia de director coordonator al Autoritatii Electorale Permanente - Filiala Regionala Sud. In prezent este doctorand la Facultatea de Sociologie din Bucuresti.

Autoritatea Electorala Permanenta este condusa de un presedinte, cu rang de ministru, numit de Camera Deputatilor si Senat in sedinta comuna. Presedintele este ajutat de doi vicepresedinti, cu rang de secretar de stat, unul numit de presedintele Romaniei, iar celalalt de primul-ministru.

Presedintele si vicepresedintii sunt desemnati pentru un mandat de 8 ani, care poate fi reinnoit o singura data. Mandatele presedintelui si vicepresedintilor inceteaza la expirare sau prin demisie, deces sau revocare. Revocarea se face, pentru motive temeinice, de catre autoritatile care i-au numit.

Presedintele AEP este Octavian Opris, iar celalalt post de vicepresedinte este detinut de Ionel Flesariu.