Disputa pe scena politica romaneasca privind alegerile pentru Parlamentul European. Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a trimis sambata presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa in care prezinta punctul de vedere al social-democratilor, care cer amanarea alegerilor europarlamentare din cauza "crizei politice declansate de seful statului".

In document se arata ca „Partidul Social Democrat a sustinut de la bun inceput ca aceste alegeri sa aiba loc in primavara acestui an si a fost cel care a propus data de 13 mai. Ce a determinat schimbarea atitudinii noastre? Criza politica majora pe care ati declansat-o cu cinism imediat dupa 1 ianuarie 2007.

Acuzatiile reciproce de trafic de influenta, valizele cu milioane de euro, biletele puse deoparte pentru un santaj ulterior, incalcarile repetate ale Constitutiei" - se mai arata in scrisoarea deschisa a liderului PSD.

Vineri, presedintele Traian Basescu i-a trimis o scrisoare premierului Tariceanu, in care cere ca alegerile sa nu fie amanate. Potrivit unui comunicat de presa al administratiei presidentiale, scrisoarea a fost trimisa in timpul consultarilor dintre primul ministru si partidele parlamentare.

Tot vineri, premierul Calin Popescu Tariceanu a amenintat cu suspendarea alegerilor pentru Parlamentul European daca Traian Basescu nu renunta la referendumul pe votul uninominal si daca Mircea Geoana nu amana dezbaterile pentru suspendarea sefului statului.