Senatorii din comisia juridica au stabilit ca minorii nu se mai pot casatori pe baza de dispensa. Astfel a fost adoptata o modificare a Codului familiei prin care se interzic dispensele pentru tinerele de 15 si 16 ani. Senatorii mai cer ca varsta minima de casatorie sa fie de 18 ani, pentru ambii soti.

In prezent, legea spune ca „ barbatul se poate casatori numai daca a implinit varsta de optsprezece ani, iar femeia numai daca a implinit saisprezece ani.

Cu toate acestea, pentru motive temeinice, se poate incuviinta casatoria femeii care a implinit cincisprezece ani. Incuviintarea se poate da de Comitetul executiv al Consiliului Popular al Municipiului Bucuresti sau al judetului in cuprinsul caruia isi are domiciliul femeia si numai in temeiul unui aviz dat de un medic oficial”.

Propunerea a venit din partea a trei deputati PSD, care in expunerea de motive au subliniat ca „aceasta reglementare conduce la reducerea abandonului scolar si incurajeaza formarea si dezvoltarea carierei si responsabilitatii, in egala masura pentru cei doi soti.