Stand pe o banca in parc si citind stirile in noul "format" al New York Times, nu iti va da o senzatie cu mult mai diferita decat cea pe care o poti avea, in aceeasi locatie, dar rasfoind paginile ziarului clasic.

Times Reader este o aplicatie gratuita care, instalata pe calculatorul personal, pe laptop sau tablet PC, faciliteaza accesul la continutul editiei tiparite a ziarului NY Times. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, utilizatorul va trebui sa dispuna si de o conexiune la Internet. Odata finalizata operatiunea de incarcare a informatiilor, utilizatorul poate salva documentul in calculatorul

sau si poate reveni la el ori de cate ori va dori, fara a mai fi necesara conexiunea la Internet. Facand aceasta operatiune in fiecare zi, se poate obtine o colectie digitala a ziarului.

Ceea ce face acest reader inedit este modalitatea in care sunt afisate articolele, care respecta intocmai elementele de design ale editiei clasice: tipul de litera si asezarea in pagina.

"Inca de la inceputul acestui proiect am vrut sa realizam un produs care sa ofere cititorului aceeasi senzatie vizuala, atat in cazul editiei traditionale, cat si in cazul celei digitale," spune Andy Salinger, responsabil cu comunicarea la NY Times.

mai mult in Romania Libera