A doua editie a festivalului Rokolectiv pare sa fie, la o privire aruncata repede peste line-up, mai buna si mai diversa decit anterioara. Trupe si DJ-i care au bifat, in 2006, mai toate festivalurile de gen de pe-afara vor veni in premiera la Bucuresti. Rokolectiv iti aduce, dupa cum spun organizatorii, muzica pe care o vei asculta la anul.

La sfirsitul lui martie, timp de trei zile, doua la Preoteasa (23 si 24 martie) si una la MNAC, vom vedea 15 live act-uri, prezentari, dezbateri si screening-uri.

Pe langa deja clasicul raport sunet-imagine in performance-ul live, Rokolectiv pune in discutie relatia dintre genuri muzicale electronice si coduri socio-culturale. Pe scena romaneasca, muzica electronica e inca perceputa ca o diviziune de genuri, fiecare cu coduri urbane si sociale specifice, cu un public inca segregat.

De multe ori aceste coduri sunt specifice contextului romanesc si difera de cel international. Programul din acest an reflecta tocmai tendinta de estompare a diferentelor de coduri sau genuri, a opozitiilor experimental/ popular, dance/non-dance, analog/digital, mainstream/alternativ.

Rokolectiv 2007 propune un melanj de genuri, moduri si tehnici de abordare a muzicii electronice si a artelor vizuale nascute in relatie cu ea. Festivalul va avea o sectiune speciala - Bouches-bee, ce va prezenta cateva exemple de performance-uri inovative ale unor artisti din noul val francez.

Printre ei, revelatia anului, N?ze, grup din care face parte Nicolas Sfintescu, un nume cu rezonante romanesti. Cei doi baieti care formeaza trupa - Nicolas Sfintescu (mai are inca o bunica in Romania , dar vine pentru prima data la Bucuresti) si Ezechiel Pailhes (omul care compune muzica) - promit doua ore de show total.

Amandoi isi trag radacinile din hip-hop si jazz si spun ca se inspira din orice, de la muzica clasica la rock.

N?ze au un stil foarte propriu, in care amesteca house, electro, funk, pop si mai ales circ.

Printre artisti care vor evolua se numara si noul fenomen electro-pop-hop-miami-bass Uffie, americanca de 18 ani care in ultimul an a luat cu asalt cluburile europene cu un live halucinant alaturi de Feadz. Inaintea lor va concerta starul de la Warp Records, Jimmy Edgar.

Veti mai avea parte de orchestra mecanica de roboti artizanali a compozitorului francez Pierre Bastien si japonezul Doravideo, cu un performance audio-video cu percutie.

Pe linga concerte, mai puteti vedea la aceasta editie a Rokolectiv citeva filme documentare despre muzica electronica, printre care si un portret al lui Richie Hatwin, facut de revista berlineza Slices.