Ministrii mediului din cadrul G8, grupul primelor opt puteri economice ale lumii, se intalnesc in aceste zile in Germania pentru a gasi solutii in problema schimbarilor climatice, informeaza BBC News.

In cadrul intalnirii de doua zile de la Potsdam, ministrii din cele opr tari puternic industrializate isi vor intalnii omologii din Brazilia, China, India, Mexic si Africa de Sud.

Diminuarea emisiilor gazelor cu efect de sera si un nou acord care sa inlocuiasca Protocolul de la Kyoto se afla pe agenda participantilor la aceste discutii.

Potrivit ministrului mediului din Germania, Sigmar Gabriel, in cadrul intalnirii se vor discuta si solutii pentru reducerea decalajului dintre tarile industrializate si cele in curs de dezvoltare. Sigmar Gabriel a subliniat ca in cadrul acestei intalniri nu se vor semna noi acorduri, ci este un prilej de a discuta aceste probleme.

“Vom discuta despre barierele care au tinut pe loc negocierile privind schimbarile climatice si modalitati de a le depasi”, a mai spus Sigmar Gabriel.

In luna iunie, tot in Germania, la Heiligendamm, sefii statelor G8 se vor intalni pentru a gasi solutii la schimbarile climatice, iar in luna decembrie ministrii mediului din intreaga lume se vor intalni pe insula Bali pentru dezbateri pe aceeasi tema.

Saptamana trecuta, liderii din Uniunea Europeana au ajuns la un acord de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 20% pana in 2020.