Urmaritul penal in dosarul "Gazeta" pentru instigare la santaj si sprijinire de grup infractional, Arpad Zoltan Paszkany, pe memoriul caruia si-a pus apostila presedintele Basescu, se pare ca nu-i este tocmai necunoscut nici premierului Tariceanu.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, la finele anului trecut, patronul echipei de fotbal CFR Cluj-Napoca figura ca asociat, alaturi de premierul Tariceanu si de alte 50 de persoane, in Clubul Vinului SRL, cu o participatie de 2,9% din capitalul social.

Sereleul a fost infiintat in anul 2004, aportul lui Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu la aceasta firma fiind, in decembrie anul trecut, de 225.800 lei, seful Executivului detinand 258 de actiuni, ceea ce corespunde unui nivel de 2,9 la suta.

Pasiunea pentru vinul de calitate, pe care premierul a marturisit-o recent public, este impartasita de Tariceanu cu oameni de afceri de toate culorile politice.

Datele de la Registrul Comertului arata ca in sereleul respectiv mai sunt asociati si Sebastian Vladescu , ministrul Finantelor (2,9 la suta), Dinu Patriciu, presedintele Grupului Rompetrol (tot cu 2,9 la suta), Dan Pascariu - presedintele HVB Bank (2,9 la suta), Gabriel Aurel Popoviciu (2,9%) - om de afaceri, ginerele lui Ion Dinca, zis "Teleaga".

Pe aceeasi lista se mai regasesc si avocati celebri, precum Ernest Virgil Popovici, avocat asociat coordonator al societatii Popovici si Asociatii, avocatul Florian Nitu (1,4 %), asociat coordonator la casa de avocatura Popovici si Asociatii.

Integral in Gandul