Cel putin zece persoane au murit, sambata noaptea, intr-un club de noapte din Moscova, in urma unui incendiu izbucnit dupa ce un barman si-a dat foc cand incerca sa prepare un cocteil, au anuntat oficiali din echipele de urgenta, citati de Reuters.

"Zece persoane au fost ucise si patru, ranite. Incendiul a izbucnit la bar", a declarat un membru al echipelor de interventie sub protectia anonimatului. Victimele au murit intoxicate cu fum.

150 de persoane au fost evacuate, iar unele au avut nevoie de spitalizare, transmite CNN.

Agentia de stiri Interfax il citeaza pe purtatorul de cuvant al Ministerului pentru Situatii de Urgenta, Ievgheni Bobiliov, care afirma ca incendiul a izbucnit dupa ce barmanul a scapat focul de sub control, in timp ce pregatea mai multe cocteiluri flambate.

Bobiliov a declarat ca hainele barmanului au luat foc, iar apoi incendiul s-a extins pana la scena.

Politia a inchis clubul de noapte "911" , autointitulat "club erotic", situat in centrul Moscovei, la doar cativa kilometri de Kremlin.

Procurorii au inceput o ancheta. Agentia RIA-Novosti a anuntat ca intre victime este un cetatean bulgar.

Aproape 200 de persoane au murit in urma unui lant de accidente de natura diversa, produse in ultima saptamana in Rusia, in urma unui dezastru intr-o mina din Siberia, un incendiu violent intr-un adapost pentru batrani si in timpul prabusirii unui elicopter.