Senatorii juristi au adoptat, marti, o propunere legislativa prin care partidele politice pot sa cumpere cladirile in care au sediile.

Intiativa a fost formulata de doi deputati UDMR, Seres Denes si Kiraly Andrei, si prevede ca partidele politice care au fost in imposibilitate sa cumpere spatiile destinate sediilor, din cauza retrocedarii acestora, sa-si poata cumpara sediile care le-au fost inchiriate ulterior, de unitatile administrativ-teritoriale.

Dezbaterea acestei initiative legislative nu a starnit interesul senatorilor juristi, fiind adoptata in unanimitate. Astfel comisia juridica a dat raport favorabil initiativei legislative, care, conform pocedurii va merge spre adoptare in plenul Senatului. Ultimul cuvant pe aceasta initativa legislativa il va avea Camera Deputatilor care, este, in acest, forul decizional.

Propunerea legislativa introduce un nou articol in legea 90/2003 privind vanzarea spatiilor aflata in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrative-teritoriale astfel: "in situatiile in care partidele politice au fost in imposibilitatea de a cumpara spatiile destinate sediilor datorita retrocedarii acestora pot cumpara sediile inchiriate ulterior de unitatile administrativ-teritoriale".

Totusi senatorii juristi au acceptat un amendament al senatorului PRM Gheorghe Funar, prin care s-a eliminat termenul de trei luni obligatoriu intre data de luare in chirie a sediului si data la care s-a depus cererea de cumparare.