In prima faza, gemenele - care au ajuns in topurile muzicale, dar si pe prima pagina a tabloidelor britanice datorita relatiei Gabrielei cu parlamentarul englez Lembit Opik - au dorit ca vizita sa fie una privata.

„Noi suntem aici in vizita privata. Am vrut sa revedem liceul unde am invatat si sa ne reintalnim cu o parte dintre profesorii pe care i-am avut. Din pacate, dirigintele nostru nu mai lucreaza la aceasta scoala”, a spus Monica.

Amintiri din sala de balet

Dintre fostii profesori, Monica si Gabriela s-au reintalnit doar cu Rodica Istrate si Corina Marc. Niciun alt profesor nu s-a grabit sa le intampine pe cantarete, iar micutele balerine aflate in sala de balet au tratat vizita cu raceala.

„Surorile Irimia erau cam introvertite cand erau eleve, adica le lipsea sclipirea. Nu puteau improviza, iar daca ajungeau la un moment mai greu ma intrebau ce sa faca. In rest, erau doua fete talentate, si se vede asta”, isi aminteste profesoara Marc.

In sala de balet, cateva fetite ascultau cu atentie indicatiile profesoarei Istrate. Aparitia fetelor de la Cheeky Girls nu le-a surprins pe micutele eleve, in schimb, reintalnirea a fost emotionanta pentru Monica si Gabriela. Dupa imbratisarile de rigoare, Monica si-a adus aminte de o intamplare din timpul liceului, care s-a petrecut chiar pe scena Operei Nationale.

Au revenit acasa dupa sase ani

„Era un recital dat de balerinele din clasa a XII-a, pentru pregatirea examenului de bacalaureat, si eram cu Gabriela in cabina de machiaj si nu am auzit cand am fost chemate pe scena. Si asa a inceput momentul, fara noi. Norocul nostru a fost ca aveam un dans spaniol, am intrat in viteza pe scena si nimeni nu si-a dat seama”, povesteste Monica.

Gabriela, mult mai prietenoasa, si-a adus aminte ca in perioada in care erau eleve se pregateau intens. „O zi de scoala avea chiar si 12 ore. Aveam ore de balet, de dans si orele de curs, pentru care trebuia sa ne pregatim”, a spus ea.

Integral in Evz