Comisia de control Serviciului Roman de Informatii a cerut joi, suspendarea temporara a prim-adjunctului serviciului, Florian Coldea, pe perioada cat dureaza ancheta interna.

Presedintele comisiei de specialitate, Radu Stroe, a declarat pentru Hotnews.ro ca propunerea de suspendare a adjunctului SRI, Florian Coldea a fost dezbatuta la o sedinta fulger de catre membrii comisiei, a fost acceptata de majoritate si a fost transmisa directorului SRI.

“Am solicitat domnului Maior suspendarea din functie a adjunctului Florian Coldea pana la finalizarea anchetei paralmentare si a anchetei interne. Comisia a luat aceasta decizie pentru ca nu este normal ca o persoana suspectata sa participe la ancheta de securitate interna”, explicat Radu Stroe.

Conform lui Stroe, propunerea de suspendare a adjunctului SRI, Florian Coldea a fost dezbatuta la o sedinta fulger de catre membrii comisiei de control SRI si a fost acceptata de majoritate. Comisia a intocmit o solicitare care a fost transmisa directorului SRI, George Maior.