"Batrana sandrama stalinista" trage din nou sforile in tara. Cel putin pentru 30 de zile, perioada in care Nicolae Vacaroiu, "omul de paie" al fostului secretar PCR, senatorul PSD Ion Iliescu, conduce tara din interimat.

Nici Guvernul nu a scapat de paienjenisul fostului nomenclaturist: executivul PNL-UDMR este si el sustinut din umbra de PSD, care nu si-a uitat "tatucul".

Cu manie proletara, impotriva "fortei hraparete a dreptei"

Iar "tatucul" dovedeste, din nou, care este mediul in care se simte bine: Congresul Partidului Socialist Roman, la care s-a dus ca invitat de onoare. Si la care, cu patos si manie proletara, a tunat si fulgerat impotriva "fortei hraparete a dreptei".

Fostul presedinte al Romaniei a spus ca si el a fost propus pentru suspendare in anul 1994, chiar de Traian Basescu.

Iar Iliescu vorbeste cu mandrie despre motivul pentru care a fost propus spre suspendare: s-a opus ca 200 de familii din Satu Mare sa fie date afara din case nationalizate si revendicate de fostii proprietari.

Cat despre suspendarea lui Basescu, aceasta "este meritata, dar trebuie impiedicat sa mai ajunga presedinte, prin modificarea legii referendumului.

E timpul ca PSR sa se afirme ca un partid de stanga militant", a punctat cu degetul in aer Iliescu. Iar "tatucul" pregateste o unificare a PSR si PSD, caci a pledat pentru unitatea stangii. "Trebuie sa construim o forta de stanga puternica, avem oportunitati pe care trebuie sa le folosim odata cu integrarea in Uniunea Europeana.

Izolarea noastra nu ne-a fost benefica", a spus Iliescu, ca replica pentru un socialist care a afirmat ca "Bruxelles este noul patron care scorneste cutume si legi pentru prosti ca noi".

Iliescu, reactivat

Ideile fostului student instruit la Moscova deja au inceput, indirect, sa faca agenda Romaniei. Presedintele interimar al Romaniei, Nicolae Vacaroiu, a promis in acest sens ca va fi un sef de stat "activ", precum Ion Iliescu.

"Nea Nicu" a avut o prima intalnire de lucru la Cotroceni cu sefii de departamente si a anuntat ca astazi "imi voi aduce propria echipa".

Dupa prima sa vizita la Cotroceni, omul de vaza al lui Iliescu nu a exclus posibilitatea ca in perioada cat va ocupa functia de presedinte sa convoace si Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

Temele: legile sigurantei nationale si retragerea trupelor romanesti din Irak.

Referitor la retragerea trupelor din Irak, continuatorul politicii iliesciene, Vacaroiu, este pe aceeasi lungime de unda cu liberalii. "Eu personal sunt adeptul unei foi de parcurs astfel ca pana la sfarsitul anului sa avem soldatii nostri inapoi.", a declarat Vacaroiu.

Integral in Curentul