Crin Antonescu, vicepresedinte PNL, a declarat dupa sedinta Biroului Politic al PNL ca prioritatea partidului sau in urmatoarea perioada este buna guvernare Romaniei. Liderul liberal a mai spus ca Guvernul va lua toate masurile necesare pentru ca referendumul si campania care il precede sa decurga in conditii de maxima legalitate.

Totodata, Antonescu a afirmat ca, desi oficial nu s-a stabilit data referendumului, o persoana a inceput campanie. "Presedintele ofera din momentul suspendarii un spectacol politic cu accente grotesti", a mai spus vicepresedintele PNL.

De asemenea, liderul liberal a raspuns unor serii de acuzatii ale lui Traian Basescu la adresa parlamentarilor si i-a cerut presedintelui suspendat sa ii numeasca pe oamenii politici care sunt dependenti de oligarhi, care sunt implicati in afaceri de coruptie si care alcatuiesc o mafie transpartinica.

Vicepresedinte PNL a respins afirmatiile prin care Basescu acuza lipsa de legitimitate a parlamentarilor, precizand ca Parlamentul se bucura de legitimitate la fel ca si presedintele, fiind mandatat de cetateni.

Crin Antonescu a incheiat conferinta de presa spunand ca Romania nu se afla intr-o criza constitutionala.