Tariceanu si ministrii sai pregatesc desfiintarea DNA, dupa publicarea Raportului de tara, in luna iunie. Marko Bela a amenintat cu retragerea UDMR din Cabinet daca nu se iau masuri impotriva DNA.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit, saptamana trecuta, la o vila a RA-AAPS, cu mai multi ministri, printre care ministrul Justitiei, cel al Internelor si secretarul general al Guvernului, unul dintre posibilele subiecte discutate fiind reclamatiile mai multor sefi de ministere privind implicarea nejustificata a DNA in activitatea institutiilor pe care le conduc.

Surse ministeriale sustin ca, in urma cu o saptamana, la ultima sedinta de Guvern, Tariceanu i-a convocat pe mai multi ministri la un "mic dejun de lucru" pentru a centraliza cazurile in care procurorii DNA au intervenit in deciziile politice ale Guvernului sau au inceput ori pregatit anchete pe criterii considerate politice, si nu de natura penala.

Finalitatea acestui demers ar putea fi elaborarea unui protest oficial catre CSM. Premierul Tariceanu a confirmat miercuri ca s-a intalnit cu ministrii, aratand ca a fost un "mic dejun de lucru"

la care au participat toti membrii Cabinetului, si a precizat doar ca au fost abordate probleme care nu intra pe agenda sedintelor de Guvern. Marko Bela a atentionat ministrii, in ultima sedinta de Guvern, ca UDMR nu va mai sprijini masurile Cabinetului daca nu exista o solidaritate impotriva actiunilor DNA de anchetare a unor demnitari ai formatiunii "pe criterii politice si etnice".

integral in Romania Libera