Cotidianul

Investitii cu credite de la brokeri

de Dan Odagiu     Cotidianul
Marţi, 29 mai 2007, 0:00


Actiunile societatilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pot fi cumparate de investitori si pe credit, prin tranzactii in marja, potrivit noului Cod Bursier. Prima casa care a facut acest pas este SSIF Broker Cluj. „Noi dam credite investitorilor imediat dupa aparitia noului Cod Bursier.

La deschiderea contului in marja, investitorii vor depune garantii reprezentind echivalentul a cel putin 50% din valoarea de piata a valorilor mobiliare ce urmeaza a fi achizitionate, garantii care pot fi constituite sub forma de numerar sau de valori mobiliare. Dobinda perceputa de SSIF Broker Cluj la banii dati este de 14% pe an“, ne anunta Petru Prunea, presedintele SSIF Broker Cluj.

Pe parcursul derularii contractului de cumparare in marja, valorile mobiliare vor fi evaluate si monitorizate zilnic de intermediar. Pentru eliminarea pierderilor, in cazul in care valoarea contului in marja scade sub un anumit nivel se emite la ordinul de vinzare automata (acest fapt este prevazut in contractul incheiat intre investitor si casa de brokeraj).

Cu alte cuvinte, este vorba despre un credit acordat investitorilor de catre casa de brokeraj, dar numai pentru a cumpara actiuni listate la bursa. Pierderea sau cistigul din actiunile vindute ii revine doar jucatorului.
integral in Cotidianul


79 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică