Californienii s-au impus pe propria gheata cu 3-2 in fata canadienilor de la Ottawa Senators, inscriind golul decisiv cu doar trei minute inainte de final. Senatorii au deschis scorul si au condus apoi cu 2-1, dar gazdele au intors partida pentru a obtine primul punct dintre cele patru de care au nevoie pentru a castiga in premiera Cupa Stanley.

Pentru Ducks, aceasta este a doua finala din istorie, dupa cea pierduta in 2003, contra lui New Jersey Devils, in timp ce Senators sunt pentru prima data in ultimul act.

Rezumatul primului joc al finalei

"De multe ori, zicala cu cea mai buna aparare e atacul este adevarata. Daca ii tii pe adversari in propria treime, esti sigur ca nu vei primi gol. Cheia noasta a fost linia alcatuita din Pahlsson, Niedermayer si Moen. Au pasat bine si daca au posesia pucului, de obicei dau rezultate", a declarat antrenorul lui Ducks, Randy Carlisle.

Travis Moen a marcat golul decisiv in cu 2 minute si 51 de secunde inainte de final. "Este minunat. Este visul oricarui copil sa inscrie golul care aduce victoria intr-un meci pentru Cupa Stanley. Este ceva special si nu voi uita niciodata."

"N-am inceput foarte bine si nici n-am terminat foarte bine. Adversarii au avut majoritatea ocaziilor. Am pierdut de prea multe ori pucul. Daca nu vom juca mai bine, vom avea multe dificultati", a recunoscut antrenorul canadienilor, Bryan Murray, care este totusi increzator in sansele echipei sale.

Finala se disputa dupa sistemul cel mai bun din sapte partide. Meciul al doilea este programat miercuri seara, tot in California, finala mutandu-se apoi pentru doua partide in Canada.