Parintii au stat la coada o noapte intreaga, au acumulat mai bine de 12 ore de nesomn pentru a prinde un „pretios” loc la gradinita. Au lasat in urma lor chistoace de tigari fumate in asteptarea Zilei Internationale a Copilului, cea in care au inceput oficial inscrierile la gradinitele bucurestene.

Parintii din cartierul Berceni, de pe o raza de cateva strazi din preajma Gradinitei nr. 199 „Stropi de roua”, plecau ieri-dimineata, in jurul orei 9.00, obositi, dar cu un biletel de inscriere, speranta ca peste zece zile copilul lor ar putea fi pe lista castigatoare.

„Am stat de joi, de la 19.00, dar dimineata cand am ajuns in fata mi s-a spus ca-mi lipseste un act din dosar”, povesteste Maria, care s-a asezat din nou la coada in fata unitatii de invatamant. O noapte pierduta nici nu mai conteaza daca stie ca micutul ei ar putea sa fie printre cei selectati.

Asta din cauza ca inscrierea nu asigura automat si un loc in gradinita neincapatoare. Numai ieri, pana la ora 10.00, erau depuse 80 de dosare pentru mai putin de 50 de locuri, in toate cele trei grupe.

Fara flori, cu noroc de sus

Doua mame imbujorate se asaza la coada de numai cateva persoane, formata din nou dis-de-dimineata. Incearca sa ascunda la spate buchetele mari de flori, care sunt respinse cu indarjire de directoarea gradinitei. „Nu primeste flori, mi-a dat un bonulet, sa vedem acum dupa 15 iunie”, spune femeia, suspinand de fericire.

Integral in EvZ