Scandal, ieri dimineata, la Roman Brasov, unde, asmutiti de miliardarul Ioan Neculaie, circa 1000 de angajati din firmele acestuia s-au masat la poarta uzinei pentru a interzice accesul celor vreo 80 de fosti colegi de-ai lor, acum salariati la Dacia-Renault Pitesti, care venisera cu executorul judecatoresc pentru a putea intra la munca.

Inarmati cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pronuntata in acest sens de Tribunalul Bucuresti, reprezentantii de la Dacia si executorul au incercat zadarnic sa-i convinga pe angajatii lui Neculaie sa o respecte, obtinand in cele din urma, dupa cateva reprize de huiduieli, doar hatarul unei „negocieri” cu miliardarul.

Miza conflictului dintre acesta si cei de la Dacia o constituie sectia de prese a uzinei, pe care, in 2004, la scurt timp dupa ce se instapanise fraudulos ca proprietar la Roman, Neculaie a inchiriat-o pe 10 ani firmei pitestene, cu circa 90000 de euro pe an, iar utilajele - 4 prese de fabricatie japoneza si 4 de fabricatie germana - au fost vandute Daciei cu 100000 de euro.

Un an mai tarziu, miliardarul s-a razgandit atat in privinta vanzarii preselor - pornind un adevarat razboi in instantele de judecata pentru anularea contractului de vanzare-cumparare, pe motiv ca „semnatura mea de pe contract e nula, fiindca in momentul ala nu aveam dreptul sa-l semnez”! - cat si in privinta cuantumului chiriei platite de Dacia, urcata brusc la 2,8 milioane euro pe an!

Integral in Gandul