Pe populara pagina de internet craigslist.com, sute de americani au postat anunturi in care se ofera sa astepte la coada pentru a achizitiona un iPhone pentru oricine este dispus sa plateasca intre 150 si 250 de dolari. Numeroase sunt si anunturile celor care doresc sa cumpere un iPhone si ofera dublul pretului de vanzare, adica 900-1000 de dolari.

Un locuitor din Manhattan afirma ca, in schimbul unei sume de 1000 de dolari si a unei taxe zilnice, va fi "bodyguard-ul iPhone-ului tau" iar printre indatoririle sale enumera: "il voi transporta pentru tine, voi raspunde la apeluri, voi forma numerele, voi utiliza micuta tastaura virtuala". Si toate acestea, sustine el, "pentru a arata lumii ca esti mandrul proprietar al unui iPhone!"

Cei mai fanatici clienti ai iPhone s-au asezat deja la coada in fata Magazinului Apple de pe Fifth Avenue, in apropiere de Central Park. Primii clienti au marturisit ca au venit in fata magazinului inca de luni dimineata si sunt dispusi sa astepte pana vineri, la ora 18, cand iPhone va fi distribuit oficial in Statele Unite.

In acest timp, tot mai multi experti sunt de parere ca gigantul Vodafone - prezent direct sau prin intermediari in 32 de tari europene - va fi compania care va distribui telefonul celor de la Apple pe batranul continent.

In acest moment, reprezentanti ai Vodafone dar si ai Orange sunt in negocieri cu Apple pentru a obtine drepturile exclusive de comercializare a telefonului in Europa.

In timp ce Vodafone se lauda cu aproape 200 de milioane de abonati in intreaga lume si acopera cel mai bine zona europeana, Orange are avantajul unor investitii semnificative in tehnologia EDGE utilizata si de iPhone.

Se asteapta ca Apple sa anunte partenerul sau european in luna septembrie a acestui an, in timp ce primele aparate iPhone vor ajunge in magazinele din Europa la mijlocul lunii decembrie.