"Piata leasingului auto stagneaza si se asteapta chiar scaderi pe fondul unei cresteri aproape de zero a vanzarilor pe segmentul de autoturisme noi.

Societatile de leasing se vor concentra mai mult pe imobiliar si pe alte segmente, precum cel medical", a declarat Laurentiu Levandovschi, directorul de vanzari al TBI Leasing, citat de Rompres si www.SMARTfinancial.ro.

Portofoliul societatilor de leasing din Romania este dominat in prezent de leasingul auto, cu 55 - 60 la suta la BCR Leasing, circa 70 la suta la Alpha Leasing si 60 la suta la TBI Leasing.

"Leasingul auto a atins deja un prag maxim astfel incat sunt posibile cresteri importante pe alte segmente, precum imobiliar sau echipamente", a spus Eugen Busuioc, sef servicu in cadrul directiei de vanzari si marketing BCR Leasing.

Cala mai importante scaderi in acest an au fost inregistrate pe segmentul de masini second - hand, a spus reprezentantul TBI Leasing. "S-au inregistrat scaderi in special la leasingul pentru masini second - hand, cu o vechime intre unu si patru ani.

Noi oricum avem o parte importanta din portofoliu reprezentat de leasingul imobiliar si echipamente - 40 la suta, si este posibil ca in urmatorii ani sa creasca aceasta cota in dauna leasingului auto", a spus Levandovschi.

Integral in Smart Financial