Profesionistii romani din diferite domenii umaniste pot beneficia de pana la doua luni de rezidenta de creatie la Institutul Cultural Roman din Paris, in cadrul unui program realizat de ICR Paris cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Franta.

Programul se adreseaza cetatenilor romani cu domiciliul permanent in Romania, cu varsta maxima de 45 de ani, cunoscatori ai limbii franceze si/sau engleze. Solicitantii vor prezenta un pre-proiect.

Acesta trebuie sa se inscrie in unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: arte plastice (pictura, sculptura, grafica, design, fotografie, instalatii); arhitectura ; literatura ; critica literara si critica de arta ; jurnalism ; film ; teatru ; muzica ; dans contemporan ; management cultural ; muzeologie ; patrimoniu.

Castigatorii concursului vor beneficia de un bilet de avion dus-intors Bucuresti-Paris, o bursa de rezidenta in valoare de 1.000 Euro/luna, cazare pe o perioada de 1-2 luni intr-o garsoniera echipata cu tot confortul necesar, in incinta Palatului de Behague, precum si de logistica si reteaua profesionala a ICR Paris.

Programul ofera bursierilor posibilitatea de a se consacra, pe perioada rezidentei, exclusiv unei activitati de conceptie/creatie si productie, de a crea legaturi si a colabora cu actori din mediile profesionale franceze specifice, precum si de a contribui la crearea unui fond de proiecte promovat de ICR Paris. Durata rezidentei va fi stabilita in functie de natura proiectului prezentat.

Bursierii au obligatia de a finaliza, la sfarsitul perioadei de rezidenta, un proiect care va fi remis ICR Paris. Creatiile produse in cursul rezidentei vor purta, in orice actiune publica, mentiunea « Realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Paris » si logoul institutului.

Concursul se va organiza de doua ori pe an dupa cum urmeaza :

- in luna mai, pentru perioada iulie - decembrie

- in luna noiembrie, pentru perioada ianuarie - iunie.

In acest an, in mod exceptional, termenul limita de depunere a dosarelor este data de 1 august, pentru perioada de rezidenta cuprinsa in intervalul 1 octombrie - 31 decembrie 2007.

Dosarul de inscriere la concurs este disponibil la adresa http://www.icr.ro/filiale/index.php?cod_filiala=10. Formularul se completeaza in limba franceza sau engleza, si se trimite :

- fie prin posta la adresa : ICR Paris - Concurs rezidente de creatie - 1, rue de l’Exposition 75007 Paris (cu specificarea « Dosar de inscriere pentru concursul de rezidente de creatie)

- fie prin e-mail la adresa: institut@institut-roumain.org

Dosarul poate fi insotit de materiale documentare atasate (maxim 10 Mb prin e-mail) sau pe CD, trimis prin posta.

Mai multe informatii la adresa www.icr.ro/RezidentaParis