Nu a durat mult pana cand divizia de performanta Mercedes a reusit sa ofere publicului cea mai puternica versiune pentru proaspatul C-Klasse. Constructorul german a prezentat primele imagini oficiale ale sedanului de performanta C63 AMG, cu care Mercedes se pregateste sa atace modele deja consacrate ca BMW M3 si Audi RS4.

C63 AMG va porni in forta lupta cu contracandidatii sai multumita celor 451 de cai putere de sub capota, mai putini insa decat cei 507 ai sedanului E63. Cuplul motor este si el unul impresionant: 443 de Nm la 5000 de rpm.

Puterea motorului este distribuita trenului de rulare prin intermediul transmisiei AMG Speedshift Plus 7G-TRONIC care poate fi actionata cu ajutorul padelelor pozitionate in spatele volanului.

Multumita propulsorului V8 de 6.3 litri sedanului german se poate lauda cu performante de invidiat: 0-100km/h in doar 4.5 secunde si o viteza maxima, limitata electronica, de 250 km/h.

Pentru o mai buna manevrabilitatea si pentru un sofat mai sportiv, Mercedes a creat si o functie de selectare a sistemului de control al stabilitatii (ESP). Acesta are trei niveluri de utilizare: ESP ON, ESP OFF si ESP SPORT.

Integral in Automarket