Ciclistul francez Cedric Vasseur a sosit primul la Marsilia, in fata compatriotului sau Sandy Casar. Liderul clasamentului general, danezul Michael Rasmussen a sosit in pluton, la peste 10 minute distanta, insa si-a pastrat “tricoul galben”.

Televiziunile germane ARD si ZDF nu au retransmis aceasta etapa, dupa ce in cursul zilei aparuse stirea ca rutierul Patrick Sinkewitz (Germania) a picat un test antidoping la 8 iunie.

"Pina cind lucrurile nu se vor clarifica in cazul lui Sinkewitz, transmisiile de la Turul Frantei sunt suspendate. Nu putem relata un eveniment asupra caruia planeaza asemenea banuieli", a fost pozitia comuna ARD-ZDF.

Inaintea Turului, conducatorii televiziunilor germane au avut mai multe intilniri cu responsabilii competitiei pentru a le atrage atentia ca nu vor acoperi evenimentul daca lumea ciclismului nu elimina complet amenintarea dopajului.

Ciclistul german Sinkewitz nu mai este in caravana de duminica trecuta - el a fost constrins sa abandoneze dupa o coliziune cu un spectator, accident in urma caruia a suferit un tramatism facial sever.

Joi, etapa a 11-a din Turul Frantei, intre Marsilia si Montpellier (182,5 kilometri).