Compania italiana Pirelli ar putea sa investeasca pana la 400 de milioane de euro in fabrica de anvelope din Slatina, daca piata va creste in acelasi ritm ca si pana in prezent, a declarat joi Marco Tronchetti, presedintele grupului Pirelli, citat de NewsIn.

"La anul, vom dubla capacitatea de productie a fabricii de anvelope din Slatina la patru milioane de unitati, insa obiectivul este sa ajungem la 8 - 10 milioane de unitati dupa 2008 si sa transformam fabrica intr-una dintre cele mai mari ale grupului Pirelli din lume", a spus Marco Tronchetti Provera.

Presedintele grupului italian a mai spus ca, in eventualitatea in care Ford va cumpara fabrica de la Craiova, italienii ar putea furniza anvelope si filtre de particule pentru automobilele Ford ce vor fi produse in Romania.

"E clar ca daca vine Ford in Romania va fi o consecinta naturala sa avem activitati cu dansii atat la filtre cat si la anvelope (...) Ford ne este un partener traditional ", a explicat Tronchetti Provera, adaugand ca "este prea devreme sa existe un contract cu Ford in Romania".

In prezent, Pirelli detine doua fabrici in Romania: de anvelope, cord metalic pentru anvelope, iar o a treia, de filtre antipoluare, va fi deschisa la jumatatea anului viitor, dupa o investitie de 25 milioane euro.

Investitiile totale ale Pirelli in Romania vor ajunge la 235 milioane euro anul viitor.

In prezent, grupul are in Romania aproximativ 1.700 de angajati, iar numarul acestora va creste la peste 2.500, dupa deschiderea fabricii de filtre antipoluare si dublarea productiei de anvelope.