Un autocar a fost lovit de un tren personal pe ruta Targoviste-Ploiesti, in dreptul trecerii de cale ferata din comuna Gura Ocnitei, transmit televiziunile de stiri. Trecerea era fara bariera, dar semnalizata. Bilantul accidentului este tragic: 8 persoane au murit, 25 sunt ranite, din care 12 sunt in stare grava.

Cinci dintre persoanele ranite in accident au fost trimise la spitale din Capitala. Doua se afla internate in stare grava la Spitalul de Urgenta Floreasca, una a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni, si alte doua la Spitalul Universitar. Si la Spitalul Judetean din Targoviste se afla internate 13 persoane.

Masina implicata in accident era prima dintr-o coloana, care se intorcea de la o nunta.

Accidentul s-a produs la ora 4:45 din cauza soferului care nu a respectat semnul de circulatie ce anunta trecerea trenului.

Soferul autocarului a murit in accident. Nu se stie exact de ce acesta nu a oprit la trecerea de cale ferata, avnd in vedere ca cei din autocar spun ca au incercat sa-l atentioneze ca vine trenul. Autocarul, care transporta peste 30 de persoane, a fost lovit, in zona de mijloc si a fost tarat de tren aproape 300 de metri.

La fata locului au venit doua echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dimbovita si peste zece ambulante.

Seful Politiei Romane, Dan Valentin Fatuloiu, si prefectul judetului Dambovita, Aurelian Popa s-au deplasat, de asemenea, la locul accidentului.

Seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, a declarat ca vinovat de producerea accidentului este soferul autocarului, care nu a oprit la trecerea de cale ferata prevazuta cu semnalizare. Fatuloiu a spus ca soferul avea permis de conducere de profesionist din 1987 si ca a avut la un moment dat permisul suspendat dupa ce a trecut pe culoarea rosie a semaforului.

Autocarul implicat in accident apartine unei firme din Targoviste si fusese inchiriat de mai multe persoane care au participat la o nunta in comuna Dragotana.

Traficul feroviar si rutier a fost reluat.

In urma tragicului accident, seful Politiei, chestorul Dan Fatuloiu, le-a cerut angajatilor Politiei Rutiere din intreaga tara sanctionarea dura a tuturor celor care nu respecta Codul Rutier.