Diferite lucrari apartinand artistului blajean Aurel Dumitru au fost expuse in cadrul Forumului Mondial care s-a desfasurat recent la Washington, unde au putut fi admirate de o audienta selecta.

Dumitru, care este si lector universitar la Facultatea de Arte Vizuale de la Oradea, si-a prezentat lucrarile in fata catorva sute de cercetatori, savanti si artisti din intreaga lume care s-au intalnit in capitala americana sa dezbata probleme de cunoastere, cultura sau pace.

Picturile artistului roman, despre care criticul Pavel Susara afirma ca “fac trecerea de la imaginea figurativa spre meditatie la nivelul limbajului artistic si al inconsistentei identitatii obiective“, au mai fost expuse in expozitii de grup in Germania, Canada sau la Academia Romana din Roma (Italia).

Pe langa pictura traditionala, artistul blajean apeleaza la colaje de obiecte si materiale, tuburi metalice, sarme, substante minerale si vegetale pe care le combina in opere desprinse parca din arta neolitica.

Aurel Dumitru a absolvit Institutul de Arta “Nicolae Grigorescu“ din Bucuresti si este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Arad si Oradea. Lucrari de-ale sale se afla in colectii private din Italia, Elvetia, Germania, Olanda si Grecia.