Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a recomandat universitatilor care au programate marti examene sa evite programarea lor intre orele 11.00-18.00. Marti au loc examene la ASE, Universitatea Bucuresti si Universitatea din Craiova.

Astfel, la Universitatea Bucuresti vor avea loc examene la facultatile de Istorie, Litere si Teologie Baptista, iar la Universitatea din Craiova sunt programate examenele practice la Facultatea de Educatie Fizica.

Reprezentantii celor trei universitati au declarat pentru HotNews.ro ca vor organiza examenele in sali cu aer conditionat si vor imparti candidatilor sticle cu apa.

Decalari la Universitatea Bucuresti

Aurel Ghimpu, purtatorul de cuvant al Universitatii Bucuresti, a declarat ca orarul examenelor de admitere a fost decalat pentru ziua de marti, dupa cum urmeaza:

- La Facultatea de Litere (specializarea Relatii internationale si studii europene) si la Facultatea de Sociologie si Asistenta sociala (specialitatea Sociologie), accesul in sali va avea loc la ora 7,00 dimineata.

- La Facultatile de Istorie si Sociologie si Asistenta sociala (specializarea Asistenta sociala), accesul in sali se va face la ora 18.

Programul pentru ASE

Potrivit site-ului oficial al Academiei de Studii Economice (ASE), Comisia Centrala de Admitere a decis urmatorul program de desfasurare a concursului:

Seriile de dimineata:

- Intrarea candidatilor in sali: 8.00 - 9.00

- Desfasurarea concursului: 9.00 - 11.30

Seriile de dupa amiaza:

- Intrarea candidatilor in sali: 17.00 - 18.00

- Desfasurarea concursului: 18.00 - 20.30