Preturile terenurilor in zonele centrale si semicentrale ale orasului Vilcea au crescut cu peste 100% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care oferta de terenuri in aceste zone a scazut considerabil, sustin reprezentantii companiei imobiliare RealPro.

Conform NewsIn, cererea pentru terenuri rezidentiale si comerciale in judetul Vilcea a crescut de la inceputul acestui an cu aproximativ 20% fata de anul trecut.

Cresterea preturilor a fost resimtita si in zonele periferice ori in localitatile situate in apropierea orasului Rimnicu Vilcea. In aceste zone preturile au crescut cu pina la 30% fata de anul trecut, intrucit exista din ce in ce mai putine terenuri disponibile, sustin analistii imobiliari ai companiei RealPro.

„Avind in vedere ca terenurile din oras, in special terenurile comerciale, si-au dublat pretul ajungind deja la valori apropiate de pragul de rentabilitate al dezvoltatorilor, in continuare cele mai mari cresteri se vor inregistra la nivelul terenurilor rezidentiale si industriale din apropierea orasului, indiferent ca este vorba despre terenuri intravilane sau extravilane“, a declarat reprezentantul RealPro, Sorin Udrea.

Integral in Cotidianul