Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anulat licitatia pentru selectarea lichidatorului pentru Rulmentul Brasov, ca urmare a hotararii Tribunalului Brasov de a suspenda dizolvarea si lichidarea voluntara a societatii, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Cererea de suspendare a executarii a fost formulata de cativa actionari ai societatii, printre care si SSIF Orizont Vest Oradea.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) Rulmentul a adoptat in data de 28 iunie, cu majoritate de voturi, programul de restructurare totala a societatii, program ce include si masura de dizolvare si lichidare voluntara a societatii.

"Prin decizia AGEA din 28 iunie 2007, decizie suspendata de la executare de Tribunalul Brasov, AVAS ar fi putut continua procesul de trecere in proprietate privata a SC Rulmentul SA Brasov prin selectarea lichidatorului care, ulterior, ar fi putut vinde modulul viabil de fabricatie a rulmentilor", se mai arata in comunicatul AVAS.

SSIF Orizont Vest Oradea, ce detine 13% din actiunile Rulmentul, a votat impotriva deciziei AGEA si a contestat in instanta suspendarea lichidarii voluntare a uzinei si a concedierilor colective.

La sfarsitul lunii februarie, valoarea preliminata a activelor imobilizate ale societatii era de 158,71 milioane de lei, iar valoarea preliminata a datoriilor totale era de 245,63 milioane de lei.