Compania Asitrans Asigurari, achizitionata de grupul bulgar EuroHold, a bugetat, pentru acest an, o cifra de afaceri de 30 milioane de euro, a declarat directorul general al societatii, Bogdan Stan.

Potrivit acestuia, pentru anul 2008, compania estimeaza ca volumul primelor brute subscrise va depasi 50 milioane de euro.

"Asitrans a raportat un total al veniturilor din prime, aferent primului semestru, de 14,5 milioane de euro, adica aproape jumatate din cat am bugetat pentru anul 2007, astfel ca suntem in grafic. Pana in 2010, estimam ca Asitrans va atinge o cota de 3-4% din piata asigurarilor generale din Romania", a precizat Bogdan Stan.

Pana la sfarsitul acestui an, compania Asitrans va trece printr-un proces de rebranding, iar de la 1 ianuarie 2008, denumirea oficiala, care va demonstra apartenenta la grupul bulgar, va deveni EuroIns Romania.

Costurile intregului proces de redenumire a societatii sunt estimate de catre reprezentantii Asitrans la mai mult de jumatate de milion de euro.

Grupul EuroHold a investit 12,5 milioane de euro pentru preluarea pachetului majoritar la companiile Asitrans si Asitrans Leasing. Tranzactia include si majorarea de capital la compania de asigurari Asitrans, in valoare de aproximativ patru milioane de euro, care va fi realizata in cursul lunii august.

Un articol de Dana Dobre

Integral in Business Standard