Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a audiat joi, in sesiune extraordinara, echipa McLaren Mercedes in dosarul prin care Ferrari o acuza de "violarea codului" sportiv prin "posesie ilegala de informatii".

Convinsa ca McLaren nu a folosit aceste informatii pentru a-si crea vreun avantaj, FIA a decis sa nu dicteze nicio sanctiune. In consecinta, McLaren isi mentine punctele intr-un campionat pe care il domina atit in ierarhia pilotilor, cit si in cea a constructorilor.

FIA avertizeaza totusi ca daca se va dovedi ca McLaren va utiliza datele tehnice despre rival, risca excluderea din Campionatul de Formula 1.

In acelasi timp, forul international a convocat cei doi ingineri implicati in dosar (Stepney - demis de Ferrarri, Coughlan - demis de McLaren) pentru a da explicatii si pentru a prezenta motivele pentru care "nu ar trebui exclusi atit de mult timp din automobilism".

Stepney a fost acuzat de Ferrari ca a furnizat lui Coughlan un dosar de 780 de pagini cu date tehnice despre modelul F2007 folosit de italieni in actualul sezon.