Bursa de Valori Bucuresti va introduce tranzactii cu instrumente financiare derivate incepind cu luna august sau septembrie, pregatirile fiind deja finalizate. Anuntul a fost facut de catre directorul general BVB, Stere Farmache.

Sistemul tehnic este pus la punct si s-a terminat si pregatirea reprezentantilor companiei de brokeraj, urmatorul pas fiind examinarea brokerilor, a precizat Farmache. Decizia privind tranzactionarea la Bucuresti a derivatelor a fost luata ca urmare a refuzului actionarilor BVB de a fuziona cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu.

In prezent, BMFMS este singurul loc unde se desfasoara tranzactii cu derivate. Contractele futures, contractele options si produsele structurate sint principalele categorii de instrumente financiare derivate (IFD) care vor putea fi tranzactionate pe piata administrata de BVB.

Instrumentele financiare derivate (IFD) au la baza un activ suport care reprezinta indicele bursier sau valutar, rata dobinzii, marfa, precum si orice alt activ sau instrument ale carui pret, randament sau unitate de marime determina valoarea unui IFD.

Integral in Cotidianul

de FlorinCojocaru