Medicii reprezinta categoria profesionala care beneficiaza de cea mai mare incredere in Europa si Statele Unite ale Americii, iar politicienii se gasesc la polul opus. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie facut de compania germana de studii de piata GfK, care publica anual un astfel de index al increderii, releva Reuters.

Conform barometrului, la care au participat in perioada martie-mai a.c. peste 16.000 de persoane din 18 tari, profesorii, politistii si militarii sunt si ei admirati pentru integritatea de care dau dovada. In schimb, managerii, jurnalistii si avocatii nu sunt considerati deloc demni de incredere.

Cu exceptia Danemarcei, Suediei si Romaniei, managerii nu beneficiaza de incredere. De asemenea, jurnalistii nu au o reputatie prea buna, exceptie facand cei din Romania, Polonia, Bulgaria si Spania. In ceea ce-i priveste pe avocati, acestia sunt priviti cu cea mai mare neincredere in Italia.

Cei mai nemultumiti de politicienii lor sunt italienii, bulgarii si cehii, elvetienii fiind cei care au cea mai mare incredere in liderii lor politici - aceasta opinie fiind exprimata de 35% dintre respondenti.

integral in EvZ