Colegiul Medicilor Bucuresti a decis

Medicii care l-au operat pe patriarh nu au facut greseli

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 7 august 2007, 0:00


Reprezentantii Colegiului Medicilor Bucuresti au ajuns la concluzia ca doctorii care l-au operat pe Patriarhul Teoctist nu au facut nici o eroare medicala. Decizia finala in ceea ce priveste acuzatiile care le sunt aduse medicilor de la Fundeni va fi luata insa de Colegiul National al Medicilor, institutia care va prelua ancheta.

Dosarul privind circumstantele mortii patriarhului trece de la Colegiul Medicilor Bucuresti la Colegiul National, pentru ca unul dintre medicii vizati, profesorul Ionel Sinescu este membru al Colegiului Bucuresti si, potrivit legii, nu poate fi cercetat de colegii sai.

Presedinte Colegiul Medicilor, Sorin Oprescu, a declarat ca nu sunt intrunite elementele pentru abateri de la deontologie sau de la buna profesie si ca este exclusa posibilitatea de malpraxis.

Patriarhul Teoctist a murit luni pe 30 iulie, la scurt timp dupa ce suferise o interventie chirurgicala la prostata. Colegiul medicilor s-a autosesizat dupa ce in presa au aparut articole in care Nicolae Ursea, medicul personal al patriarhului, declara ca operatia nu era necesara.239 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  despre medici .... (Marţi, 7 august 2007, 15:38)

  claudel_irlanda [anonim]

  MEDICII LAU OMORAT!!!!! CINE NUI DE ACORD???? SA INTIMPLAT CEVA STIL "CIOMU" SA ZIC ASA....
 • 0 (0 voturi)    
  incompetenti si fuduli (Marţi, 7 august 2007, 15:44)

  alutus [anonim]

  Patriarhul nici nu a mai apucat sa fie operat, deoarece murise deja de mana anestezistului "expert". Deoarece ei sunt buni si ii iau la bisturiu pe toti care vin, au hotarat in pripa sa-l opereze, fara sa studieze cazul in amanunt. Patriarhul a facut o hemoragie din cauza intubarii, ascunsa acum de toti. Intubarea nu trebuia facuta in cazul lui, deoarece suferea si la plamani.
 • 0 (0 voturi)    
  Sunt o gramada de oameni... (Marţi, 7 august 2007, 15:47)

  LauraC [anonim]

  ... care mor in mainile medicilor incompetenti si nepasatori de la noi.

  Acolo nu mai face nimeni ancheta!
 • 0 (0 voturi)    
  (ne) Sanatosilor!! (Marţi, 7 august 2007, 16:07)

  Hipocrat [anonim]

  Ati luat-o razna rau.. IPS avea peste 90 de ani si era bolnav ..
  Veti ajunge si voi intr-un spital si veti vedea vreodata cu cita disperare va veti agata de orice speranta pe care v-o dau medicii. Acei medici pe care ii blamati. Sint si cazuri in care gresesc insa sa incepi sa ii hulesti din cauza ca a murit un pacient cu a asemnea virsta, dupa o operatie e un pic cam mult.. Nu uitati ca mor oameni tineri , chiar copii din diferite motive si doctorii n-au nici o vina afar' de aia ca incearca sa ajute. Cit pot si ei... sint oameni.
 • 0 (0 voturi)    
  au facut ce trebuia facut... (Marţi, 7 august 2007, 16:09)

  ignat [anonim]

  dixit!
 • 0 (0 voturi)    
  @2 (Marţi, 7 august 2007, 16:09)

  cineva [anonim]

  interesanta impoteza. Am mai auzit de un caz similar unde cineva a intrat in coma si ulterior a murit tot in urma unei intubari incorecte.
 • 0 (0 voturi)    
  alta gramada de oameni (Marţi, 7 august 2007, 16:14)

  eu [anonim]

  Si mai e alta gramada de oameni la care doctorii nici nu se uita sa ii opereze daca sunt trecuti de o anumita varsta. Sunt curioasa daca era o persoana chiar si de 70-80 de ani, deci nu 90!!!!, daca o mai opera cineva...pentru ca raspunsul in marea majoritate a cazurilor este NU!

  Dar la astfel de cazuri, vorba cuiva, nu sare nimeni ca ancheta si altele.
 • 0 (0 voturi)    
  Dl Ursea (Marţi, 7 august 2007, 16:15)

  scarletlora [anonim]

  Dl Ursea a facut ..ceva urs, ca sa ma exprim mai plastic.Dumnezeu sa il ierte pe Patriarh, s-a chinuit destul pana sa moara saracul...Cu asa un medic personal, ce sa mai zic? Ati mai auzit la un medic cu pretentii, cum se pare ca este acest Ursea, o asemenea exprimare: ,,era plin de infectie urinara"???Poate la infirmiere , domnilor, dar nu la un medic!
 • 0 (0 voturi)    
  nedumerire (Marţi, 7 august 2007, 16:15)

  george aZ [anonim]

  O avut saracu 92 de ani....oare la cat o mai sperat sa ajunga de se fac atatea valuri? In biblie spune ca cei mai tari ajung sa traiasca 70 - 80....de ani, deci patriarhul a fost binecuvantat de Dumnezeu cu viata foarte lunga!....de ceva trebuia sa moara, acolo i-a fost sfarsitul, atatea zile i-au fost date aici pe pamant!...Oare cand dansul predica la inmormantari nu tot asa spunea...."atat a ingaduit Cel de Sus sa traiasca"... si in cazul de fata atata i-a fost ingaduit 92 ani!..
 • 0 (0 voturi)    
  suntem niste nebuni... (Marţi, 7 august 2007, 16:25)

  mihaita [anonim]

  Anumite mijloace de informare publica ne-au sucit mintile. Am ajuns sa credem ca un pacient ca Teoctist, la 92 de ani, a fost omorat intentionat sau ca nu si-au batut capul doctorii cu el. Chiar daca sistemul medical ar fi infect in totalitate, chiar daca toti medicii ar pretinde spaga, chiar daca toti medicii ar fi icompetenti, pe Teoctist va spun eu a l-au tratat in sistem VIP si nu stiu care medic risca sa faca ceva aiurea cand il are pe Teoctist ca pacient
  Ne pierdem busola, nu mai gandim cu capul ci lasam pe altii sa gandeasca pentru noi.
 • 0 (0 voturi)    
  "Senzational! Ucis de medici! Diseara la OTV!" (Marţi, 7 august 2007, 16:42)

  Alina [anonim]

  Cum puteti fi atat de siguri cand afirmati "medicul/anestezia l-a omorat?" A dat si pe OTV? Ati fost acolo sa vedeti cu ochii vostri? Vi s-a aratat IPF si v-a zis exact cum a fost?
  Ma ucide nonsalanta cu care se afirma una sau alta, ba se mai si scrie pe formuri, sa afle toti parerea cea avizata!
  Avea omul 90 si mai bine de ani, cati dintre noi credeti ca nu am vrea sa o ducem asa bine pana la varsta asta?
  Lasati omul sa se odihnneasca in pace, sa isi rezolve cu iertarea pacatelor acolo sus, ca avea cateva, si vedeti-va de treaba voastra sau faceti facultatea de medicina si mai vorbim.
  "Senzational! Ucis de medici! Diseara la OTV!"
 • 0 (0 voturi)    
  de data asta de acord (Marţi, 7 august 2007, 16:44)

  vrajeala [anonim]

  sunt perfect de acord cu comentariul nr 10 ... am perfecta convingere ca nu a fost tratat ca un palmas obisnuit. Totusi vorbim de Teoctist, nu de badea Nicolae din ceva sat uitat de lume, iar la 92 de ani nu te mai poti astepta la minuni, sansele ca inima sa cedeze sunt inerente.
  @ claudel_irlanda - lasa-ne, tu ne-ai omorat cu gramatica ta de clasa a IV-a (4 ca sa intelegi mai bine)
 • 0 (0 voturi)    
  sa fim seriosi (Marţi, 7 august 2007, 17:05)

  altcineva [anonim]

  Hai sa gandim limpede! Dupa 80 de ani nu mai scapa nimeni
  daca a ajuns pe masa de operatie.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce absurd! (Marţi, 7 august 2007, 17:05)

  io [anonim]

  Oameni buni, fiti realisti! E absurd sa spuneti ca nu stiu ce medic i-a facut ceva aluia. In plus, bine ca a murit frate ca tot a fost un turnator. Si hai fiti seriosi! N-avea 23 de ani...
 • 0 (0 voturi)    
  Ce oameni tampiti (Marţi, 7 august 2007, 18:00)

  Andrei [anonim]

  Omu are 92 de ani, medicii isi dau silinta si niste otevisti vin si arunca cu rahat...trist. Va doresc in clipe de boala sa-l aveti ca medic pe Lazarus si Mama Omida
 • 0 (0 voturi)    
  Patetic. (Marţi, 7 august 2007, 18:28)

  Adi [anonim]

  mda...tot felul de refulatzi si nerealizatzi le canta in struna pe forumuri la tot felul de presari de 2 bani ahtiatzi dupa rating. In fiecare an zeci de mii de oameni ajung la doctor pe masa de operatie, internati, tratament dupa prescriptii etc, si sunt toti bine sanatosi si poate unii recunascatori medicului...ajunge sa apara cate un caz regretabil gen Cioumu sau unul total fabricat ca si Teoctist, si gata, totzi ignorantii de rahat din presa sar pe ei si dobitocii care ii citesc : "medicii lau (sic) omarat" "murise deja de mana anestezistului "expert" "mor in mainile medicilor incompetenti si nepasatori de la noi" ....suntetzi tristi si degeaba.
 • 0 (0 voturi)    
  cine l-a omorat? (Marţi, 7 august 2007, 21:25)

  clujean [anonim]

  am aflat, personal de la dl.Lazarus, ADEVARUL: in timpul operatiei, Diavolul a plecat un minut la toaleta si si-a scapat protejatul din ochi! asta e cauza decesului, fratilor!
 • 0 (0 voturi)    
  PF Sinescu (Marţi, 7 august 2007, 22:00)

  Radu C [anonim]

  PF Teoctist nu a fost operat de un doctor oarecare, aici vorbim de doctorul Sinescu. Poate nu stie toata lumea, Sinescu e tatal si mama urologiei romanesti. Nu se poate vorbi de incompetenta, e cel mai bun urolog pe care il avem, aici nu e un Ciomu in care pot sa dea toti OTV-istii. De la transplant renal pina la ce vreti voi, Sinescu e punctul de referinta. Daca omul a murit sub cutitul lui, atunci Cineva de sus a vrut asta, si nu mai era nimic de facut.
 • 0 (0 voturi)    
  La 92 trebuia trimis acasa (Miercuri, 8 august 2007, 6:10)

  d'coios [anonim]

  Prostata la batrini de peste 80 + de ani nu se mai opereaza.... la mai putin batrini cum era Pittis e mai letala dupa cunm s-a vazut. Medicii si patriarhul si-au ascultat egoul cind au hotarit operatia! Acum se vede clar ca mindria merge inaintea caderii: unul a murit ceilalti sint loviti !
 • 0 (0 voturi)    
  lamurire (Miercuri, 8 august 2007, 12:05)

  RedDevilUnited [anonim]

  Nu dati vina pe medici au facut ce au putut! el era batran D-zeu sa il ierte!
 • 0 (0 voturi)    
  LIPSA DE LOGICA (Miercuri, 8 august 2007, 13:43)

  MARCO [anonim]

  Cum poate sa se pronunte Colegiului Medicilor Bucuresti, sa concluzioneze ca doctorii care l-au operat pe Patriarhul Teoctist nu au facut nici o eroare medicala, in conditiile in care nu a avut loc nici o autopsie, la ora 17:00 Patriarhul este declarat decedat, iar la ora 20:00 era imbalsamat si depus la Patriarhie.
  Dupa cunostintele mele, cadavrul unei persoane decedate in spital nu se preda apartinatorilor decat dupa 24 de ore de la deces.
  Daca te bazezi pe foaia de observatie, cu siguranta pe aceasta este scris ce trebuie scris, nu este o problema.
  Din pacate, daca in cazul unei persoane publice nu se respecta prevederile legale, vezi lipsa consimtamantului in scris al pacientului care este supus unei operatii, comunicarea riscurilor la care angajeaza, ce sa mai spui in cazul unui om de rand.
  Trebuie se avem in vedere ca orice om poate sa greseasca, INDIFERENT DE PROFESIE, NU EXISTA OM CARE SA NU POATA SA GRESEASCA.
  Nu conteaza, cine era pacientul ce virsta avea, un singur lucru conteaza, daca se respecta procedurile legale, in situatia de fata este evident ca nu.
  Toti ne dorim sa ne traim viata intr-un mediu in care legea, viata, sentimentele, proprietatea sa fie respectate.
  Din pacate, chiar cei mai reprezentativi si respectati dintre noi, vezi medicul Sinescu, nu reusim sau tratam cu indiferenta obligatia de a respecta legea.
 • 0 (0 voturi)    
  Prof. Dr. Sinescu (Miercuri, 8 august 2007, 15:06)

  Ionut [anonim]

  Fratilor, ca si nr. 10 cred ca v-ati tacanit de tot.

  Dr. Sinescu e recunoscut ca cel mai bun din tara in Urologie...este foarte apreciat atat in tzara cat si afara. Credeti ca-si pune reputatia in joc ptr o operatie?

  Vai de capul vostru....

  Ionel Sinescu

  Medic primar urolog, doctor in medicina, profesor universitar, director al Centrului de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal de la Institutul Fundeni.

  Urologul Ionel Sinescu a realizat pana acum peste 1.700 de operatii de chirurgie urologica, 720 de transplanturi de rinichi si a reconstruit peste 300 de vezici urinare.

  Este primul medic din Romania care a realizat autotransplanturi de testicule si a utilizat, in premiera pentru pacienti romani, brahiterapia, o metoda moderna de tratare a cancerului de prostata.

  Medicul pregateste si primul transplant de pancreas, util pacientilor dependenti de insulina. "Cea mai mare satisfactie este ca am realizat totul doar cu medicii romani pe care-i coordonez", spune doctorul Sinescu.
 • 0 (0 voturi)    
  Zicala! (Miercuri, 8 august 2007, 15:21)

  maria [anonim]

  "Operatia a reusit, pacientul a decedat!!!" Adica, dupa operatie prostata il mai tinea inca 92 de ani, da' l-a lasat inima saracu'! Eu nu contest calitatile dr-ului Sinescu, dar nu cred ca mai era posibil ca un om la 92 ani sa-si mai ravina dintr-o anestezie generala!!!
 • 0 (0 voturi)    
  .............................. (Duminică, 25 noiembrie 2007, 13:03)

  alexandru [anonim]

  sincere condoleante.......imi pare foarte rau
 • 0 (0 voturi)    
  medici incompetenti (Luni, 6 iulie 2009, 20:48)

  sanatate [anonim]

  O lista cu mai multi medici incompetenti puteti gasi si aici:

  http://www.i-medic.ro/de-ce-te-doare


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version