Micutele siameze romance, Tatiana si Anastasia Dogaru, nu vor mai suporta nici o operatie de separare. Medicii de la spitalul din Cleveland, statul american Ohio, au decis sa nu mai execute nici o interventie chirugical pentru separarea fetitelor, deoarece riscul unei astfel de operatii este foarte mare, a declarat oficial al Spitalului Rainbow Babies and Children din Cleveland.

Craniile micutelor sunt mult mai bine unite decat se preconizase, iar una dintre surori are o tensiune foarte scazuta. De altfel, aceasta a suferit prea mult in timpul interventiei de la inceputul lunii iunie si nu mai poate face fata unei noi operatii.

Parintii fetitelor au decis, la randul lor, sa nu puna in pericol viata fetelor.

Decizia medicilor survine la doua luni dupa ce o interventie chirurgicala de separare a gemenelor a fost oprita, deoarece creierul uneia dintre fetite era umflat.

Gemenele, in varsta de trei ani, sunt lipite in zona capului la un unghi de aproape 90 de grade. Ele au creiere separate, dar craniul si majoritatea vaselor de sange sunt comune, inclusiv un vas care transporta sangele la inima si cateva tesuturi. De asemenea, una dintre ele nu are functii renale, depinzand de rinichii celeilalte.